Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Indija negira da je povrijedila pakistanski zračni prostor

14.12.2008.
u 08:24

Indija je odbacila pakistanske tvrdnje da su njezini vojni zrakoplovi povrijedili pakistanski zračni prostor.

"Nije bilo povrede pakistanskog zračnog prostora kao što se tvrdi", rekao je Mahesh Upasani, glasnogovornik indijskog vojnog zrakoplovstva.

Pakistan je bio objavio da su indijski vojni zrakoplovi u subotu povrijedili njegov zračni prostor, u času kada je nakon napada u indijskom Mumbaiju u kojima su koncem studenog poginule 172 osobe, iznimno porasla napetost između tih dviju susjednih zemalja koje posjeduju nuklearno oružje.

Pakistanska televizija je nešto ranije bila javila da su indijski zrakoplovi nadlijetali pakistanski dio Kašmira i grad Lahore, na istoku. Pakistanska vojska je pak priopćila da je njihov sustav protuzračne obrane odmah reagirao prisilivši indijske zrakoplove da se vrate.

Veze između dviju zemalja naglo su se pogoršale nakon napada na indijsku gospodarsku prijestolnicu koje New Delhi pripisuje islamističkim skupinama iz Pakistana. Indija koja naziva Pakistan "epicentrom islamističkog terorizma", pojačava pritisak na svog susdjeda i suparnika kako bi ovaj krenuo u obračun s islamističkim aktivistima.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije