Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Indija: Drevni obred uz vatru za spas svijeta od krize

23.11.2008.
u 15:10

NEW DELHI- Yagna, drevni hinduski obred uz vatru koji traje pune dvije godine, održava se u jednom selu u zapadnoindijskoj državi Gujaratu s ciljem spašavanja svijeta od gospodarskog kolapsa, objavili su u nedjelju indijski mediji.

Yagna, u kojoj svećenici izgovaraju drevne vjerske stihove i bacaju žrtvene darove u obrednu vatru, već se šesnaesti dan odvija u selu Ramsani u Gujaratu, javila je agencija PTI.

U vijesti se citiraju riječi priređivača svetkovine Dahyabhaija Patela, koji je potvrdio da će se obred nastaviti pune dvije godine bez prekida.

Najavio je da će do u kraja ritualu u kojem će biti upaljeno 109 havan kunda - obrednih vatri, sudjelovati više od tri tisuće hinduskih svećenika iz pet indijskih država Gujarata, Madhye Pradesha, Bihara, Rajasthana i Uttara Pradesha.

Obredom se traži božanski blagoslov koji će osloboditi svijet gospodarske krize koja se čini beskonačnom, rekao je Patel.

"Tragamo za božanskom utjehom koja će vratiti prosperitet, zaštititi okoliš i svijetu donijeti mir i sreću", pojasnio je.

Patel je procijenio da će troškovi dvogodišnjeg obreda ukupno iznositi oko milijardu i pol rupija (oko 170 milijuna kuna), a da se sredstva pribavljaju od raznih vjerskih skupina, zaklada i pojedinaca, uključujući i seljane koji masovno hrle promatrati obred.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije