Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najnestabilnije

Indeks propalih država: Pogodite gdje je na listi Hrvatska

propale države (1)
fundforpeace.org
25.06.2013.
u 17:55

Najnestabilnije države na svijetu su Somalija, Demokratska Republika Kongo, Sudan i Južni Sudan, Hrvatska je ocijenjena stabilnom državom.

Prema Indeksu propalih država najnestabilnije države na svijetu su Somalija, Demokratska Republika Kongo, Sudan i Južni Sudan, piše International Business Times. Na drugom kraju liste kao najstabilnije države ocijenjene su Finska, Švedska i Norveška.

Indeks propalih država sastavili su grupa za vanjsku politiku i fond za mir prema 12 osnovnih socijalnih, ekonomskih i političkih indikatora poput ljudskih prava, siromaštva, ekonomskog pada, legitimnosti države, sustava sigurnosti itd.

Hrvatska se nalazi na 135. mjestu liste sa 54,1 bodova te je ocijenjena kao stabilna država. Od susjednih zemalja, Crna Gora je za jedno mjesto nestabilnija od Hrvatske, a Srbija i BiH su u kategoriji 'država u opasnosti'. Slovenija je prema toj listi 16. najstabilnija država na svijetu.

Čitavu listu pročitajte ovdje

>> Pogodite koja je država najmanje tolerantna prema drugim rasama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije