Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga u tijeku

Incident u zagrebačkoj zračnoj luci: Oštećen zrakoplov Croatia Airlinesa

Croatia Airlines
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
27.07.2017.
u 10:31

Zbog sigurnosnih razloga oštećeni Airbus A320 odmah je povučen iz redovitog prometa

U Zračnoj luci Franjo Tuđman sinoć se dogodio incident u kojem je oštećen zrakoplov Croatia Airlinesa

Međunarodna zračna luka Zagreb potvrdila nam je događaj. 

– Dana 26.07.2017. na letu OU664 Zagreb - Dubrovnik, došlo je do kontakta trake za utovar prtljage u zrakoplov i zrakoplova Croatia Airlines prilikom čega je zrakoplov oštećen. Putnici su prebačeni na drugi zrakoplov te su nastavili let do Dubrovnika. U tijeku je izvid događaja – kratko su nam odgovorili na naš upit.    

Incident je komentirala i aviokompanija Croatia Airlines čiji je zrakoplov oštećen.

– Možemo potvrditi da je sinoć u zagrebačkoj zračnoj luci došlo do kontakta vozila ZL Franjo Tuđman namijenjenog za ukrcaj prtljage i zrakoplova Airbus A320 Croatia Airlinesa. Do kontakta je došlo dok je zrakoplov bio parkiran na stajanci, odnosno uoči pripreme za let OU664 na liniji Zagreb – Dubrovnik, a tom je prigodom vozilo za ukrcaj prtljage ZL Franjo Tuđman, iz dosad neutvrđenih razloga, tijekom manevra oštetilo trup zrakoplova Airbusa 320 – kaže glasnogovornik CA Davor Janušić

Dodaje kako je zbog sigurnosnih razloga oštećeni Airbus A320 odmah povučen iz redovitog prometa, a putnici s leta OU664 sinoć su prevezeni u Dubrovnik prvim raspoloživim zrakoplovom, ali s kašnjenjem od 85 minuta.  Posljedično je sat i 40 minuta kasnio i današnji jutarnji let OU661 iz Dubrovnika u Zagreb.

Oštećeni zrakoplov i dalje je izvan redovitog prometa i na njemu se obavlja detaljni tehnički pregled i inspekcija kako bi se utvrdili točni razmjeri oštećenja i utjecaj štete na njegovu plovidbenost.  

Komentara 22

Avatar debela koli
debela koli
09:04 27.07.2017.

Da nije traktor?

DU
Deleted user
11:15 27.07.2017.

Imao sam priliku letjeti dosta preko Franje Tuđmana u zadnjih mjesec dana. Skoro je svaki let kasnio bar 10 minuta (Croatia, Germanwings, Brussels Airlines). Iako je zračna luka lijepa usporedi li se npr. s berlinskim Tegelom, ima i mnogo mana. Npr. ZET-ovi autobusi za Kvatrić nemaju apsolutno nikakve veze s redom letenja, pa su uglavnom navečer prazni. Torbe pri izlasku na traku budu katapultirane i zabijene u pregradu. Svi mi znamo da to rade s našom prtljagom, ali nije baš lijepo vidjeti kako se to događa pred tvojim očima. Iako je dobro označena, nikako mi nije jasna odluka da se informacijski totemi postave posred pješačkog koridora, tako da rade suženja i koče cirkulaciju. Osoblje kod check-ina uglavnom daje šture informacije, tipa: uskoro će biti ukrcaj, što baš i nije neka utjeha ako nemate previše vremena za transfer.

DO
dopizdilomi
12:29 27.07.2017.

Pa zar opet nešto. Zatvorite novu zračnu luku i prebacite sve u star. Ona bar funkcionira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije