Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKRŠAJNI SUD

Incident u Zagrebu: Prijavljeni jer su u sudnici napali pravosudne policajce

Sud - sudac - sudnica
Grgo Jelavić/PIXSELL
22.05.2024.
u 14:25

Kažu da se 48-godišnjak za vrijeme prekršajne rasprave oglušio na zahtjev sutkinje da napusti sudnicu, nakon čega je napao pravosudnog policajaca kojeg je sutkinja pozvala kako bi 48-godišnjaka ispratio iz sudnice, tvrde iz policije

Koliko je stresan, pa i opasan posao pravosudnih policajaca, svjedoči i incident koji se dogodio 21. svibnja oko 11 sati na Prekršajnom sudu u Novom Zagrebu, kada su dvojica osumnjičenika, koja su na ročište došla sa slobode, napala pravosudne policajce. Sve je počelo kada je sutkinja zatražila da se jedan od osumnjičenika izvede iz sudnice. To su trebali napraviti pravosudni policajci, a kako osumnjičenik nije htio izaći, zgrabio je pravosudnog policajca za košulju. "U pomoć" mu je priskočio i kolega suosumnjičenik, sutkinja je zvala pomoć, došli su drugi pravosudni policajci i nekako svladali obojicu napadača, u u sve se umiješala i policija...

Dvojac koji se, kako neslužbeno doznajemo, sumnjiči zbog prekršaja povezanih s oružjem, na kraju je priveden u VI. policijsku postaju radi ispitivanja, a zagrebačka policija potvrdila je da su dva muškarca u dobi od 48 i 44 godine kazneno prijavili zbog prisile prema pravosudnom dužnosniku.  

U zagrebačkoj policiji opisali su i što su utvrdili dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem. Kažu da se 48-godišnjak za vrijeme prekršajne rasprave oglušio na zahtjev sutkinje da napusti sudnicu, nakon čega je napao pravosudnog policajaca kojeg je sutkinja pozvala kako bi 48-godišnjaka ispratio iz sudnice.

Osim toga, 48-godišnjak je nastavio pružati otpor pravosudnom policajcu koji ga je pokušao izvesti iz sudnice, a zatim je i 44-godišnjak počeo galamiti na pravosudnog policajaca. Potom mu je prišao s leđa te ga je rukama počeo hvatati kako bi ga spriječio da iz sudnice izvede 48-godišnjaka i to je radio sve dok nije došao drugi pravosudni policajac. U zagrebačkoj policiji kažu i da se 48-godišnjak i 44-godišnjak sumnjiče da su takvim ponašanjem primjenom fizičke sile pravosudnog policajaca spriječili u obavljanju njegova posla, odnosno da su počinili prisilu prema pravosudnom dužnosniku. 

VEZANI ČLANCI:

Nasilni dvojac kazneno je prijavljen tužiteljstvu, a osumnjičenike vjerojatno čeka i dovođenje pred suca istrage.

Komentara 1

Avatar LittleTut
LittleTut
14:46 22.05.2024.

Ovo "počinili prisilu prema pravosudnom dužnosniku" se odnosi na sutkinju, jer pravosudni policajac sasvim sigurno nije pravosudni dužnosnik. Dajte ne pišite gluposti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije