Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIGURNOSNI PROPUST

Incident u Vukovaru: Muškarac verbalno napao ministra Grlića Radmana

Foto: Branimir Bradarić
1/4
16.10.2020.
u 12:04

Na samome kraju Sučić je muškarca dodirnuo blago za ruku, na što je Adamko burno reagirao kazavši da ga ne dodiruje

U vrijeme kada cijela Hrvatska govori o događajima s Markova trga i pucnjavi otprije nekoliko dana kada je ranjen jedan policajac, danas smo na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata ponovno svjedočili propustu sigurnosnih službi.

Naime, poslije polaganja vijenaca u spomen na smrt Blage Zadre i Alfreda Hila jedna nepoznata osoba, koja je stajala odmah iza novinara, tijekom davanja izjave ministra Gordana Grlića Radmana počela je postavljati pitanja, negodovati pa i provocirati.

Ministar je govorio o svojem posjetu Subotici i razgovorima s predstavnicima tamošnjih Hrvata, a onda i o današnjem programu u Petrovaradinu kada će Hrvatskom nacionalnom vijeću biti predana obnovljena kuća bana Josipa Jelačića. Tom prilikom Grlić Radman treba se sastati i s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kada će biti razgovora o položaju Hrvata u Srbiji, njihovoj zastupljenosti u tijelima vlasti, o obilježavanju mjesta logora... Sve to je izgleda iziritiralo nezvanoga gosta koji je odlučio poslije pitanja novinara i sam postaviti pitanje ministru.

– Gospodine Grliću, može li jedno pitanje? Gospodin Vučić i njegova vlada, koji negiraju postojanje logora, jesu li svjesni toga i jesu li priznali da su postojali logori. Njegova obećanja možete okačiti mačku o rep. Znamo tko je on i tko je SNS, kao i tko je SDS koji sve negira. Milorad Pupovac štiti četnike, a ne pravoslavce, zato je i ušao u politiku – rekao je taj građanin za kojega smo poslije neslužbeno doznali da je riječ o Slavku Adamku iz Osijeka.

>> VIDEO Blago Zadro: "Za Hrvatsku ću dati život, samo da mi je doživjeti dan kad bude nezavisna i priznata."

Grlić Radman pokušao je odgovoriti na sve to smireno navodeći kako je povijest i živote teško vratiti, ali da se kroz dijalog moraju svi problemi rješavati te da mu je čast i ponos boriti se za hrvatske interese.

– Jako lijepo pjevate, ali vas je loše slušati. Trideset godina čekamo da se pravda zadovolji. Što ste čekali 30 godina? – rekao je Adamko na kraju.

Potom je ministar Tomo Medved, koji je prethodno dao izjavu, pozvao Grlića Radmana da idu dalje. U razgovor s Adamkom potom se uključio Stjepan Sučić, inače državni tajnik za zatočene i nestale kojemu su u ratu ubijeni roditelji i koji je i sam bio branitelj. Na lijep način Sučić je pokušao smiriti situaciju, ali Adamko nije odustajao. U jednom trenutku rekao je i kako Vukovarom šeću koljači i ubojice, a da država po tom pitanju ništa ne čini, na što mu je Sučić rekao neka pokaže tko su. Odgovor Adamka bio je da ne zna jer on tada nije bio u Vukovaru. Na samome kraju Sučić ga je dodirnuo blago za ruku, na što je Adamko burno reagirao kazavši da ga ne dodiruje. Poslije toga svi su se razišli. 

Ključne riječi

Komentara 97

Avatar Salam_Parizer
Salam_Parizer
12:21 16.10.2020.

"tijekom davanja izjave ministra Gordana Grlića Radmana počeo je postavljati pitanja, negodovati pa i provocirati.", oho, čuješ ti ovo! ma kako je taj čovjek samo imao smjelosti obratiti se tom presvetom i nezabludivom ministru, njegovom visočanstvu?!

ČE
Čedolovac
12:23 16.10.2020.

Hahaha sigurnosni propust?! Od sad ce politicari bit svete krave koje se nece smjet kritizirat a kamoli obratit im se na ulici.. Sto je covjek rekao krivo? Jel prijetio? Bando korumpirana..

Avatar HDZ.LPG.bojna
HDZ.LPG.bojna
12:35 16.10.2020.

Pise da je covjek provocirao, a u tekstu napisana sva validna pitanja bez ikakvih provokacija??? Mozda vladajuce sama spomen cinjenica isprovocira, mozda da samo sutimo i nista ne pitamo da nebi slucajno ove faraone u blindiranim vozilima uznemirili?Zamisli, TEK proslo 30 godina i vec bi ovi Hrvati neke odgovore, eeejj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije