Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
košarka u vukovaru

Incident na utakmici: Hrvatski navijač stolcima gađao srpske

Srpski navijači košarka Vukovar (1)
Foto: Goran Ferbezar/Pixsell
1/5
24.08.2013.
u 21:29

Ponovno su se čuli povici ''Srbija, Srbija'', ''Hoćemo pobjedu'', ''Kosovo je Srbija'', ''Kosovo je srce Srbije''...

Juniorska košarkaška reprezentacija Francuske prvi je finalist juniorskog EP-a za košarkašice koje se igra u Vukovaru. Francuskinje su rezultatom 62:60 u dramatičnoj utakmici pobijedile Srbiju. Pobjeda je odlučena doslovno u zadnjim sekundama utakmice. Iako se igralo polufinale EP, i ovaj put pozornost je najviše bila na navijačima. U dvorani je po nekim procjenama bilo i više od tisuću navijača od kojih je većina njih navijala za Srbiju. 

Ponovno su se čuli povici ''Srbija, Srbija'', ''Hoćemo pobjedu'', ''Kosovo je Srbija'', ''Kosovo je srce Srbije''... Navijači su svih 40 minuta nosili srbijanske košarkašice koje su bile razočarane poslije poraza. U dvorani je bilo i 50-ak navijača Hrvatske, inače pripadnika raznih navijačkih skupina koji su navijali za Francusku. S te strane dvorane u nekoliko navrata su se čuli i povici ''Srbe na vrbe'', ''Ubi Srbina'' i sl. 

Najveći incident zabilježen je tijekom druge četvrtine kada je jedan hrvatski navijač preskočio tribinu i utrčao na teren. On je, pored velikog broja zaštitara i policajaca, pretrčao teren i došao do klupe s igračicama Srbije. Tada je uzeo dva stolca koje je bacio među srbijanske navijače. Tek tada su ga svladali zaštitari i izveli iz dvorane. 

I ovaj put u dvorani je bilo prisutno iznimno jako policijsko osiguranje. Za svaki slučaj policija je angažirala pripadnike više policijskih postaja kao i interventne policajce. Organizator je angažirao i ovaj put zaštitarsku tvrtku. Zaštitari su na ulazu u dvoranu oduzimali navijačima upaljače i slične predmete.

>>Srbi u Vukovaru na utakmici navijali: 'Kosovo je srce Srbije'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije