Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Pogledajte pobjedničke projekte Ininog eko-natječaja!

Ina
Foto: PR
PR
Autor
PR članak
20.07.2017.
u 15:40

Ukupno je 17 projekata odabrano u sklopu ovogodišnjeg natječaja! Jedan od projekata odabrali su Inini fanovi na Facebooku!

INA je odabrala projekte za Zeleni pojas 2017.

Četvrtu godinu zaredom INA pomaže u očuvanju okoliša i prirode, a program je namijenje svim organizacijama civilnog društva i javnim obrazovnim ustanovama. 

Ukupno je 17 projekata odabrano u sklopu ovogodišnjeg natječaja! Jedan od projekata odabrali su Inini fanovi na Facebooku!

Nakon evaluacije prijava pristiglih na ovogodišnji natječaj Zeleni pojas, stručna komisija sastavljena od predstavnika  relevantnih fakulteta, neovisnih stručnjaka za održivi razvoj te  predstavnika Ininog Održivog razvoja i zaštite zdravlja, sigurnosti i okoliša te Korporativnih komunikacija odabrala je 16 pobjedničkih ideja, a jedan dodatni projekt odabrali su fanovi Inine Facebook stranice.

Odabrani projekti bit će provedeni u nadolazećem razdoblju uz financijsku podršku Ine u ukupnom iznosu od 369.000 kuna te pomoć Ininog Kluba volontera.

Ovogodišnji natječaj po prvi puta odvijao se online te su se prijave vršile preko web stranice posvećene Zelenom pojasu putem koje je zaprimljeno stotinjak prijava, a pobjednički projekti odabrani su temeljem jasno definiranih kriterija od kojih su najvažniji bili pripremljenost i kvaliteta  projekta, stupanj povoljnog utjecaja na okoliš, jasno definirana područja kojima bi se dala podrška, kao i mogućnost realizacije projekta putem zajedničkih akcija u suradnji s Ininim klubom volontera.

Pobjednički projekti Zelenog pojasa 2017.:

  1.       Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece-udomitelji za djecu: projekt "Dom za djecu-Dom za ptice“, Zagreb
  2.       Dobrovoljno vatrogasno društvo Beli Manastir: projekt „Iz odlagališta u park!“, Beli Manastir
  3.       Hrvatska  gorska  služba spašavanja, stanica Split: projekt „Očistimo zajedno stazu sv. Ciprijana“, Gata
  4.       Udruga  mladih  Feniks:  projekt  „Vranycanyjevo  jezero kao  mjesto zdravog i aktivnog života“, Oroslavje
  5.       Udruga za razvoj kreativnih radionica i kvalitete življenja osoba s invaliditetom RH: projekt „Osobe  s     invaliditetom u zajednici s  prirodom“ , Pleternica
  6.       Udruga za održivi razvoj Hrvatske: projekt  „Dječji priručnik za održivi razvoj - Prepoznavanje i razvrstavanje otpada“, Koprivnica
  7.       Udruga  za  zaštitu  prirode i okoliša te promicanje održivog razvoj argonauta, projekt „Pogled u modro“, Murter
  8.       Lokalna akcijska grupa (LAG) Vuka – Dunav: projekt „Zeleni kutak na dječjim  igralištima“,  područje  LAG-a  (Općine  Antunovac,  Čepin, Ernestivnovo,  Erdut,  Šodolovci,  Vuka,  Vladislavci i mjesni odbori Grada Osijeka Brijest, Tenja, Sarvaš, Josipovac, Višnjevac)
  9.       Osnovna  škola  Kneževi  Vinogradi:  projekt „Stvaranje školskog vrta začina i ljekovitog bilja - Začinimo Školu“, Kneževi Vinogradi
  10.       Osnovna  škola  Vladimir Nazor, Škabrnja: projekt „Osnivanje učenička zadruga "Maslina"“, Škabrnja
  11.       Udruga Obala naših unuka: projekt „Plava vreća“, Savudrija - Prevlaka
  12.       Osnovna  škola  Velika  Pisanica, projekt „Zelena  učionica  na otvorenom“, Velika Pisanica
  13.       Moto  klub  "Poskok" Slunj: projekt „"Poskok" za zeleno srce Slunja“,  Slunj
  14.       Udruga  žena  Suha  Katalena:  projekt „Zajedno do zelenog osmijeha“, Suha Katalena
  15.       Predškolska  ustanova  Balončić Svetvinčenat: projekt  „Eko park predškolske ustanove Balončić“, Općina   Svetvinčenat
  16.       Gimnazija A. Vrančića Šibenik: projekt „Kamelija“, Šibenik
  17.       Savez  izviđača Hrvatske: projekt „Živimo s prirodom“, Općina Kamanje  – odabrali Facebook fanovi

S ciljem širenja svijesti o važnosti održivog razvoja, INA je 2014. pokrenula program Zeleni pojas u sklopu kojeg  je na suradnju pozvala nevladine udruge i edukativne ustanove kako bi zajedničkim snagama pridonijeli  očuvanju okoliša u lokalnim zajednicama. Kroz ovaj program INA sufinancira ekološke projekte poput  pošumljavanja,  uređenja  zelenih površina, čišćenje  podmorja,  priobalja, jezera i rijeka, edukacije o ekologiji te druge slične aktivnosti iz područja zaštite okoliša i prirode.

INA Grupa ima vodeću  ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u  potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u  Ininim  rafinerijama  nafte;  RN  Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna  mreža  sastoji  od  495  benzinskih  postaja  u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

Želite prijaviti greške?