Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAFTNA POLJA
Povratak na članak

Ina nije morala otići iz Sirije. Polja su mogli voditi Kinezi ili Rusi

ISIL je ponovno zauzeo Inina naftna polja nedaleko od Palmire. Prema najnovijim informacijama, ta su polja i dalje neoštećena

Komentari 11

LI
Liberdad
10:52 27.12.2016.

Samo vi sanjajte o tim naftinim poljima.

VL
EN
enigma898
10:43 27.12.2016.

Naftna polja su izgubljena u trenutku kada je prva tura oružja otišla iz RH u ruke džihadista. INA u Siriji- nikad više.

VL
VA
vanilija
11:10 27.12.2016.

i ovo je jedan od primjera izdaje nacionalih gospodarskih interesa! i netko bi trebao odgovarati za isto! izdaja nacionalnih gospodarskih interesa u interesu usa i eu, užas!

VL
MA
macor
10:31 27.12.2016.

Nema vise Ininih naftnih polja u Siriji. Nisu rusi Asadu pomagali da bi ta polja otisla u ruke onih koji njihovu zajednicku politiku napadaju.A tu je najvise prednjacio glasnogovornik EU, gospon Plenkovic.

VL
Avatar nekakav
nekakav
13:50 27.12.2016.

koja to inina naftna i plinska polja u siriji? ina je otišla iz sirije, radi 'više' sile prekršila ugovor. radi te iste više sile ina više nikad neće doći u siriju, već će polja koja je ina razvijala nastaviti koristititi rusi, kinezi. kao što u libiji naftna polja koja su nekad imala neka druga poduzeća, sad eksploatiraju total, eni, exxon... što bi se skrivali iza europskih sankcija siriji? mi smo pomagali naoružati terorističke skupine u siriji. recite mi jednu državu u svijetu koja bi dala neke povlastice državi koja je aktivno sudjelovala u izazivanju nemira i razaranju države? assad ostaje na vlasti, njega je narod podržao sa 85% na direktnim izborima, ne nekakvim lutrijama tipa američkih izbora. svi sirijci jasno shvaćaju bit sukoba u siriji, samo 'zapad' ne, jer su ga mediji zaslijepili zauvijek. kako je moguće da u francuskoj ne možete preuzeti vlast kao se oružjem pobunite protiv trenutne vlasti, a u sirji bi to trebalo biti normalno i u redu? ukrajina je propala država radi europske igre sa amerikancima. vojnim pučem je zadnji put netko preuzeo vlast u europi početkom 70-ih, u grčkoj. može vesna pusić svašta bulazniti i trubiti, al njena uloga je bila jasna. i koštala hrvatku 5 mlrd kuna do sada direktnog prihoda. zašto se kod nas na vlast ne dolazi oružjem? zašto policija hvata i pritvara naoružane osobe koje prijete političarima? kako je moguće da je samo američko poimanje slobode i prava, i to samo za amerikance, normalno, a svi drugi nemaju to pravo? pazite, amerikanci koji su kao za poštivanje prava i zakona, za kažnjavanje zločinaca, su 100-ak država natjerali da potpišu ugovor koji amerikancima jamči da ih te zemlje neće predati sudovima koji ih traže radi ratnih zločina! i mi da ameriku gledamo kao nešto pozitivno?! obično smeće od države, šteta naroda kojeg sisaju i koji to mučki i pogrbljeno podnosi. al znate, revolucija je nešto što se ne može zaustaviti. a zapadu dolaze revolucije. nije trump slučajno pobijedio, narod se osvijestio polako. kad u francuskoj na vlast dođu novi ljudi, i nijemci će izabrati nekog drugog, a ne onu 'rospiju'. nju će poslati kao veleposlanicu u katar, da se bori za prava arapa u divnoj i demokratskoj zemlji katar, a može pogledati i u s arabiju. ipak u tu kolijevku civilizacije i uljuđenosti godišnje šalju 5 mlrd vrijednog oružja.

VL
KS
krao_sam
11:38 27.12.2016.

Radnici ine znaju ako hrvati budu vlasnici da u nasoj maniri odmah dolazi stecajni upravitelj. Mogu madjarima ljubit intimne dijelove tijela jel ih samo oni drze od daljnjeg upropastavanja i zatvaranje firme. Vec vidjeno sve!

VL
DO
dopizdilomi
10:32 27.12.2016.

U čemu je problem ako je ISIL zauzeo naša polja? Mi smo njima slali oružje pa možemo kompenzirati.

VL
DU
Deleted user
11:26 27.12.2016.

Ma šta će nam naftna polja, sad kad se povećaju trošarine i uvede porez na nekretnine bit će love na pretek za uvoz nafte... Bar za našu cijenjenu elitu...

VL
IN
interwebing
11:33 27.12.2016.

2 i pol tjedna nakon što se re-zauzeće izdogađalo i svim mogućim implikacijama kojima je ta vijest obilovala, eto stigla i službena potvrda o tome. to je ravno situaciji da svakog jutra kad svane, narod čeka službenu potvrdu da je svanulo, ali sa 15 dana razlike. A jednom kada "službeno" svane, pulitzerovi novinari će pozvati uvijek iste konzultante za prodaju dima, koji će kroz 2 uvijek iste mantre razbistriti povijest i stavove i vjerojatno će dobiti parsto kuna za to..- prva mantra je: ja bih to drugačije riješio; a druga: bila je to pogrješna politika! ja sam se tome usprotivio itd. a treća (neizrečena): mi bi to morali vratiti pod svoje okrilje (vjerojatno sa 16 helikoptera, par mađarskih gripena i talijanskim nosačem), odn. udruženim poduhvatom, jer ako cijeli zapadni svijet ratuje za energiju, šta ne bi i mi. ocjena cijele priče: minus 1

VL
Avatar Cinco
Cinco
11:28 27.12.2016.

Propaganda je bila dugogodišnja s zapadnjačke strane, a zadnih par godina s rusko-istočnjačke. Polja o kojima je riječ su trenutno pod kontrolom ISIL-a s velikom vjerojatnošću da će ih zauzeti baš Assadove snage u nekoj doglednoj budućnosti. Nije sigurno. Novinari su proglasili Assadovu pobjedu. Assad trenutno drži oko 19% površine Sirije kao i prije dolaska Rusa. Sve je to još daleeeko od rješenja.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.