Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje čačiću

"Ina i MOL me ne zanimaju, presudit ću po svojoj savjesti"

'25.01.2012., Kaposvar, Madjarska - Nastavak sudjenja Radomiru Cacicu na sudu u Madjarskom gradu Kaposvaru, za izazivanje prometne nesrece 2010. u kojoj su zivot izgubile dvije osobe. Cacic pod pauzom
'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
19.06.2012.
u 10:00

Zoltán Gál, odvjetnik Katalin Lipták, smatra da bi nepravomoćna presuda moga biti donesena već u četvrtak

Nakon što je mađarsko Ministarstvo pravosuđa utvrdilo da ga na suđenju ne može štititi diplomatski imunitet, ostala su još samo tri dana do nastavka suđenja prvom potpredsjedniku Vlade Radimiru Čačiću (HNS) u mađarskom gradu Kaposváru. U sudskom procesu za izazivanje prometne nesreće na autocesti prema Budimpešti u siječnju 2010., u kojoj su poginule dvije osobe, održana su dva ročišta, a u četvrtak bi na trećem možda mogla pasti i nepravomoćna presuda. Barem tako misli dr. Zoltán Gál, odvjetnik Katalin Lipták, koja je u sudaru izgubila supruga i majku.

Različiti nalazi vještaka

– S obzirom na to da je većina dokaznih materijala već iznesena, nije isključeno donošenje presude - ustvrdio je jučer odvjetnik Gál i iznova istaknuo svoja očekivanja od sudskog procesa.

– Kao i gospođa Lipták, smatram da gospodin Čačić mora biti osuđen na bezuvjetnu zatvorsku kaznu.

Gál kaže kako nema informacija da će na idućem ročištu biti novih svjedoka, ali ima da bi svoje iskaze ponovno mogli dati vatrogasci koji su prvi došli na mjesto nesreće, kao i dvojica prometnih vještaka. Valja podsjetiti, oni se dosad nisu uspjeli složiti kojom je točno brzinom Čačić vozio stranački chrysler kada se zabio u stražnji dio škode fabije za čijim je upravljačem sjedila K. Lipták. Jedan je tvrdio kako je Čačićeva brzina bila od 125 do 135 kilometara na sat, a drugi je rekao da je možda i bila manja od 145 do 150 km /h, ali da je i dalje bila neprilagođena uvjetima na cesti.

Odvjetnik Gál vjeruje u pošteno suđenje i pravednu presudu. Tim više jer je nedavno u mađarskim medijima pročitao tekst u kojem je sutkinja u postupku protiv Čačića izjavila kako je politika ne zanima, isto kao ni poslovanje MOL-a i Ine te da će presudu donijeti po svojoj savjesti.

Krivi oblak magle

Čačiću prijeti do pet godina zatvora, a u obrani dosad je govorio kako se ne smatra krivim jer nije vozio prebrzo i za nesreću krivi gusti oblak magle u koji je uletio. Svi svjedoci maglu su demantirali. Čačić je još na početku suđenja najavio da će politiku napustiti isključivo bude li pravomoćno proglašen krivim.

Komentara 59

BA
Bandopoly
10:14 19.06.2012.

Ako ga osude, sigurno će ustvrditi 'pa to je nepravomoćna presuda', kada presuda bude pravomoćna onda ću možda napraviti ono što sam obećao.

DZ
dzukaficuka
10:22 19.06.2012.

HNS auto od sranke je vozijo vau.Koji je to guliver samo da za njega drugi placaju ceh.Pet godina je pre malo tu trba naj manje 25 godina jos kad bi sa njim mogo i Jovanovic + Holy da malo odahnemoo u RH to bi bilo jako dobro

OG
Oger
10:50 19.06.2012.

19.06.2012. u 10:14h Bandopoly je napisao/la: Ne ljubim Cacica, ali procitaj jos jednom zadnju recenicu u tekstu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije