Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan materinskoga jezika
Povratak na članak

'In' je govoriti engleski, ali hrvatski time neće odumrijeti

Ovo je jedan uobičajeni ciklus, ocijenio je ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje i dodao kako to ne znači da jezikoslovci i prevoditelji ne trebaju o tome govoriti

Komentari 3

Avatar Purgerdragovoljac
Purgerdragovoljac
08:02 22.02.2022.

"In" je govoriti engleski samo među tinejđerima, jer tako valjda žele izgledati starije (nešto kao i cigareta u ustima), a također i među nekim lijevo orijentiranim političarima jer im hrvatski jezik smeta kao manje-više sve što je hrvatsko.

VL
Avatar Istinski Hrvatski Vitez
Istinski Hrvatski Vitez
21:29 21.02.2022.

'In' je govoriti engleski jer spašenje je u bežaniji za Irsku a oni koji doma na balkanu ostaju hrvatski time će u neimaštini na sociali odumrijeti.

VL
FE
fefellerunt
00:33 22.02.2022.

Krajnje je vrijeme da se uvede engleski kao službeni, vidi se po mlađoj generaciji da im ništa ne znači ni tradicija, ni jezik , ni država , a s obzirom da dolazi sve više migranata biti će i mse lakše prilagoditi ako jezik bude službeni. Ujedno će se lakše riještiti starije generacije . Čudi me da to jokići i slični nisu već tražili , naravno strani jezik je na državnoj maturi, ali mislim da nitko ne bi trebao upisati srednju školu ako ne zna govoriti na engleskom

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.