Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Imovina političara: Podolnjak i supruga uštedjeli pola milijuna eura

Naslovnica
Foto: VL
03.02.2016.
u 00:01

Najmanje vrijednu imovinu ima lider Mosta Božo Petrov – samo kuću u Metkoviću površine 109 metara četvornih vrijednu 222.000 kuna, koju je kupio posuđenim novcem

Tko je najbogatiji, a tko najsiromašniji ministar u Vladi Tihomira Oreškovića, još nije poznato. Ali bit će za najviše tri tjedna, kada istječe zakonski rok u kojemu moraju ispuniti svoje imovinske kartice. Zasad su samo neki ministri objavili svoje imovinske kartice, a među njima nema premijera Tihomira Oreškovića, za koga se pretpostavlja da je stekao pozamašnu imovinu radeći za velik novac u farmaceutskom divu Tevi. Ne znamo ni tko je najbogatiji saborski zastupnik jer nisu svi još predali svoje imovinske kartice.

Iz zasad dostupnih podataka nitko od novih ministara nema vrtoglavo bogatstvo. Najmanje vrijednu imovinu ima lider Mosta Božo Petrov – samo kuću u Metkoviću površine 109 metara četvornih vrijednu 222.000 kuna, koju je kupio posuđenim novcem. Dug od 222 tisuće kuna – doduše beskamatno – obvezao se vraćati dvadeset godina, svakog mjeseca po 925 kuna.

Najbliže kategoriji “sirotinja” primaknuo se saborski zastupnik Mosta Miro Bulj, koji je prijavio da ne posjeduje ni stan ni kuću, ali svejedno ima dva kredita! S druge strane, pravo malo bogatstvo ima potpredsjednik Sabora Robert Podolnjak, koji je zajedno sa suprugom uštedio pola milijuna eura.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede ili prelistajte e-izdanje!

Iz Večernjeg izdvajamo i ove teme:

>> Globalna prijetnja: Tigrasti komarac koji prenosi virus zika aktivan je i na području Hrvatske

>> Marić napokon otkrio – cilj ove vlade je srezati deficit na 10 milijardi

>> Prvi radni sastanak predsjednice i premijera: potpuno usklađen tim

>> Vlada po brzom postupku vraća državne tajnike

>> Neriješeni slučajevi: Ni stotine razgovora i poligrafskih testiranja nisu dovele do zločinaca

Foto: VL

Komentara 28

Avatar majmunranko
majmunranko
21:55 02.02.2016.

Pa Podolnjak poznat i kao Jovanović i izgleda kao da 30 godina nije ništa jeo, pa je i normalno da je uštedio.

DU
Deleted user
22:59 02.02.2016.

podoljnjak je upleten u aferu sa varaždinskim stanovima u kojoj je nestalo 9,4 milijuna kuna pa nemreš ne pomisliti da je bilo lako uštediti pol milijuna eura

Avatar ARENA
ARENA
01:04 03.02.2016.

Hohoho, pa ima tu još mađioničara. Kako se sa 12.000 kuna plaće dobije kredit od 220.000 eura?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije