Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVETI ILIJA Imoćani strahuju da će se radovi obustaviti

Imotski: Gradnja tunela Sv. Ilija ide po planu do kraja godine

24.11.2008.
u 16:13

IMOTSKI – Imoćani su kroz povijest strahovali od raznih nedaća koje su im prijetile, a u posljednje vrijeme pojavila se još jedna bojazan. Državne mjere kojima se obustavljaju javni radovi zbog svjetske ekonomske krize mogle bi se odraziti na Imotsku krajinu te na gradnju tunela Sv. Ilija.

Kriza i na gradilištu
Stanovnici Imotske krajine godinama se nadaju kako će se na kraju ipak izgraditi tunel kroz Biokovo. Međutim, sve se češće mogu čuti priče kako će se radovi podno Biokova ipak uskoro zaustaviti. Tragom tih nagađanja kontaktirali smo donačelnika Zagvozda Nenu Čaglja koji svaki dan provodi na gradilištu.

– Sve se odvija prema predviđenoj dinamici i to nije upitno. Od početka, međutim, postoji dvojba o tome hoće li biti dovoljno novca za investiciju četverotračne prometnice kroz tunel ili će se graditi samo dvije trake. Radi se zasada bez prestanka. Prije Božića otvaramo u Zagvozdu i dio autoceste do Ravče – kazao je Čagalj .

Trenutačno se uređuju prilazne ceste na autocesti prema tunelu. Dosada je probiveno nešto više od tisuće metara u utrobi Biokova. U konačnici tunel Sv. Ilija bit će dugačak 4100 metara. Kako bismo Imoćanima zasada otklonili sumnje da će se radovi na tunelu obustaviti, potvrdu o gradnji tunela potražili smo i u Hrvatskim autocestama.

– Četverogodišnji plan naših projekata donijet će se do kraja godine. Ono što trenutačno znam jest da se radovi odvijaju bez zastoja i da se do kraja godine neće obustavljati.

Lijep početak
Što će biti nakon donošenja plana, zaista ne bih nagađala. Predlažem da se čujemo u prosincu, ako bude novosti – kazala nam je glasnogovornica Hrvatskih autocesta Kata Kuprešak.

Sve je tako lijepo krenulo.Poglavarstvo općine Zagvozd najavilo je na velika vrata i projekt izgradnje gospodarske zone. No izgleda kako, na žalost, sve se to ipak neće ostvariti, obistine li se uistinu tmurne slutnje Imoćana.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije