Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
azilanti u Hrvatskoj

Imigranti kroz našu zemlju samo prolaze

Ranko Ostojić
Borna Filic/PIXSELL
27.03.2015.
u 20:34

Hrvatska će morati preuzeti dio tereta onih zemalja koje imaju deset ili više tisuća tražitelja azila, rekao je ministar Ostojić

Hrvatska će uskoro promijeniti zakonski okvir koji nam do sada nije dopuštao solidariziranje s ostalim državama Europske unije, tako da ćemo morati preuzeti dio tereta onih zemalja koje imaju deset ili više tisuća tražitelja azila. Zaštita će se pružiti ljudima koji ne zloupotrebljavaju traženje azila, već se zaista nalaze pred političkim progonom, najavio je u Zagrebu ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić na konferenciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta pod naslovom "Hrvatska – most Europske unije prema Jugoistočnoj Europi. Tako su se pokazale točnima informacije da Bruxelles očekuje od Hrvatske da podnese teret imigranata pod kojim grcaju neke države, prije svega Italija, a od početka godine i Mađarska.

Hrvatsku za sada obilaze glavni imigracijski putevi.

– Hrvatska nije zemlja u kojoj tražitelji azila žele ostati, i to zbog životnog standarda, već idu dalje prema Njemačkoj ili Švedskoj – objasnio je Ostojić.

No treba razlikovati "obične" imigrante i tražitelje azila, koji nakon prihvata moraju proći proceduru koja predviđa i uzimanje otisaka prstiju, no velik broj njih tijekom postupka nestane.

– Kod nas 85 posto onih koji zatraže azil ne dočekaju kraj postupka – kazao je Ostojić, dok su se ispred hotela u kojem se održavala konferencija okupili prosvjednici koji su tražili humanije i učinkovitije postupanje s azilantima. Hrvatska godišnje odobri 40 zahtjeva za azil i po tome je u rangu s ostalim državama EU – istaknuo je Ostojić.

>>Emina Bužinkić: Želimo otvoriti restoran u kojem će raditi azilanti

>>Hrvatska mora primiti znatno više azilanata

Komentara 10

KA
kajinx
22:46 27.03.2015.

Imigranti kroz našu zemlju samo prolaze. Odvedi ih sebi doma i tako će otići.

OB
ObrenM
20:48 27.03.2015.

Sreca da za nase blagostanje znaju i oni,koji zive na grani tako,da ce mo biti dugorocno oslobodjeni od njihove invazije.

Avatar poljicanin
poljicanin
21:56 27.03.2015.

Valda vide da u nas ima previše trutova pa idu dalje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije