Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija kod Lampeduse

Imigrante je banda krijumčara silovala i mučila prije smrti!

imigranti
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
08.11.2013.
u 21:45

24-godišnji osumnjičeni Somalijac je uhićen nakon što je 25. listopada sa grupom imigranata stigao na Lampedusu. Policija je izvijestila da ga je nekoliko imigranata napalo kada je ušao u centar za primanje imigranata.

Trgovci ljudima su mučili i silovali afričke imigrante čiji brod je kasnije potonuo kod otoka Lampedusa te je poginulo više od 360 ljudi, izvijestila je talijanska policija, piše BBC.

Policija je na Lampedusi uhitila Somalijca optuženog da je sa naoružanom bandom počinio zločin. Većina žrtava tragedije 3. listopada bili su Eritrejci i Somalijci. Njihov brod se potopio blizu otoka Lampedusa.

Mučili ih i silovali u kampu

Svaki imigrant je platio tisuće dolara bandi koja ih je prevezla kroz Saharu do Libije gdje su iz zatvorili u kampu sve dok im nisu platili još najmanje 3 tisuće dolara. Migranti su kazali istražiteljima da su ih mučili i silovali u kampu.

>>Drame na rijeci Marici

>>Čelnike EU trebalo bi poslati na pansion u zoološki vrt u Tripoliju

Jednom kada su platili, imigrante bi predali drugoj "organizaciji" koja bi im osigurala putovanje brodom do Europe, ali tek nakon što bi i njima dali još novca. Navodni kapetan broda, Tunižanin Khaled Bensalam, je u pritvoru na Siciliji.

24-godišnji osumnjičeni Somalijac je uhićen nakon što je 25. listopada sa grupom imigranata stigao na Lampedusu. Policija je izvijestila da ga je nekoliko imigranata napalo kada je ušao u centar za primanje imigranata. Tragediju je preživjelo 155 ljudi.

Zašto je došao u Italiju?

Imigranti su ga prepoznali kao jednog od vođe grupe koja je organizirala njihovo putovanje. Optužen je za zločine povezane sa otmicom, seksualnim nasiljem i krijumčarenjem ljudi. Još nije jasno zašto je došao u Italiju i riskirao da ga prepoznaju imigranti koje je navodno mučio. Policija je kazala da je moguće kako je pobjegao nakon što se došlo do svađe u krijumčarskoj mreži.

Druga teorija kaže da je možda išao razgovarati sa svojim kriminalnim partnerima u Italiji ili je jednostavno odlučio i on potražiti bolji život u Europi.

Ključne riječi

Komentara 4

TO
tomacat
09:15 10.11.2013.

A koju tek "kulturu" donose u Europu osim islamizacije primjerice Prema izvješću Norveške policije u periodu između 2005 i 2010, 83 od 86 prijavljenih silovanja (97%) izveli su useljenici ne europskog podrijetla, dok su prošle 2010 sva silovanja izveli ne europski, (ne bjelački) imigranti, uglavnom islamske vjeroispovjesti.

CO
coconut
16:06 11.11.2013.

koje sve gadarije u svijetu, pa kako se ti zločinci ne gade sami sebe

Avatar Sunčica
Sunčica
15:51 09.11.2013.

koju kalvariju prolaze ti ljudi da bi došli u Europu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije