Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRADA Dječak (15) osumnjičen za razbojstvo u školi

Imenike ukrao zbog poneke loše ocijene

07.03.2009.
u 18:18

TRILJ – Petnaestogodišnji dječak, vrlo dobar učenik i godinama predsjednik razreda, sumnjiči se za razbojstvo u Osnovnoj školi Trilj. Kao što smo već pisali, učenik osmog razreda te škole 3. je ožujka poslijepodne ukrao osam imenika, među kojima i imenike 5. i 6. razreda.

Plastičan pištolj
Maskiran i naoružan, kako se kasnije pokazalo plastičnim pištoljem, upao je u zbornicu te zaprijetio nastavnicama i čistačicama koje su tamo bile. Ukradene imenike bacio je u Cetinu i oni nisu nađeni, a ostale stvari – lažni pištolj, kapuljaču i ostalo – predao je policiji.

Neslužbeno doznajemo da je dječak djelo počinio jer je bio nezadovoljan ocjenama koje je pokušao prepraviti, a policiji je kazao da mu je žao što je to učinio.

Tragajući za počiniteljem, policija je ispitala desetak učenika iz OŠ Trilj koji su odgovarali opisu počinitelja. Među tim učenicima bili su oni koji imaju lošije ocjene te petnaestogodišnjak koji je u petak s roditeljima došao u školu.

Najprije je nijekao što je učinio, no zatim je otišao na policiju i sve priznao.

– Ne mogu povjerovati da je to učinio baš on jer je vrlo dobar učenik. Možda ima jednu ili dvije dvojke, no ostale su mu ocjene dobre. Da je to učinjeno prošle školske godine, kada smo imali sedam problematičnih učenika, od kojih smo dva premjestili u Košute i Grab, a druge unutar škole u Trilju, mogao bih i očekivati takvo što.

Ova je godina bolja i bez ikakvih problema. Ne mogu doći k sebi. Mogu reći da nam nije bilo lako proteklih dana. Gradom su kružile različite priče: da je jedan učenik pet dana u pritvoru, da je ovaj ili onaj to učinio.

Odluka u ponedjeljak
U ponedjeljak ćemo slučaj posebno razmotriti 
kako bismo donijeli najpametniju odluku – kazao je ravnatelj OŠ Trilj Davor Hrgović.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije