Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pošaljite pitanje

Imate pitanja o legalizaciji? Vecernji.hr pronalazi odgovore!

'19.02.2013., Vir - Bageri za rusenje bespravno sagradjenih objekata stigli na otok Vir.  Photo: Zeljko Mrsic/PIXSELL'
'Zeljko Mrsic/PIXSELL'
18.03.2013.
u 14:01

Vecernji.hr će omogućiti čitateljima da nađu odgovore o legalizaciji koji ih zanimaju. Pozivamo sve da pitanja pošalju na mail legalizacija@vecernji.net. Na pitanja odgovaraju stručnjaci.

Svi nelegalno sagrađeni objekti, rekonstruirani dijelovi postojećih objekata sagrađeni bez akta koji odobravaju građenje ili objekti koji nisu sagrađeni u skladu s tim aktom moraju se legalizirati do 1. srpnja 2013.

Mnoštvo hrvatskih građana još uvijek je suočeno s čitavim nizom pitanja i nepoznanica. Ljudi nisu sigurni moraju li legalizirati cijeli objekt te što sve moraju napraviti kako bi ga legalizirali. Vidjeli smo da naše čitatelje, primjerice, zanima je li za arhitektonski snimak i izjavu potrebno ulaziti i snimati u sve stanove u zgradi ili samo u one gdje se nezakonito gradilo, odnosno čiji stanari žele podnijeti zahtjev za legalizaciju.

Vecernji.hr zato će omogućiti čitateljima da nađu odgovore o legalizaciji koji ih zanimaju. Pozivamo sve koji imaju pitanja da ih pošalju na mail legalizacija@vecernji.net. Na pitanja odgovara stručnjaci iz tvrtke PRIMAPARS. Pitanja nam možete slati već od danas.

Zgrada mora biti vidljiva na digitalnoj ortofoto karti Državne geodetske uprave izrađenoj na temelju aerofotogrametrijskog snimanja do 21. lipnja 2011. ili je do tog dana evidentirana na katastarskom planu ili drugoj službenoj kartografskoj podlozi.

Sve o legalizaciji nekretnina pratite na našem specijalu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije