Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Đuro Glogoški

'Imate našu potporu u borbi za Imunološki zavod i svoju egzistenciju'

Imunološki zavod
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
27.10.2014.
u 15:43

Izaslanstvo stopostotnih vojnih ratnih invalida i branitelja u prosvjedu dočekalo dugotrajnim pljeskom 170 radnika Imunološkog zavoda koji su se okupili ispred zgrade Zavoda.

– Imate našu potporu u borbi za Imunološki zavod i svoju egzistenciju – rekao je Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih ratnih invalida, koji je s izaslanstvom branitelja, koji već danima prosvjeduju ispred zgrade Ministarstva branitelja u Selskoj, došao dati podršku radnicima koji mjesecima ne primaju plaću niti znaju svoju sudbinu.

– Jedan dio našeg zdravlja ovisi i o vama – dodao je Glogoški, a onda se okupljenim radnicima i predstavnici sindikata Lidiji Jagarinec obratio riječima: "Kada budete imali konkretne datume za zahtjeve koje tražite, javite nam se, mi ćemo vas podržati u svemu!"

Predstavnica sindikata rekla mu je da će nešto više o svojoj sudbini znati nakon četvrtka kada se bude odlučivalo u Vladi, a na to im je Glogoški dodao: "Neka odluče oni da mi ne bismo trebali odlučivati!" 

Izaslanstvo stopostotnih vojnih ratnih invalida i branitelja u prosvjedu dočekalo je dugotrajnim pljeskom 170 radnika Imunološkog zavoda koji su se okupili ispred zgrade Zavoda.

– Imamo slab odziv Vlade. Proizvodimo nešto što nam treba u ratu i miru. Imunološkog zavoda se sjete samo kada nekoga ujede zmija i nestane seruma. Hvale se da smo prvi u svijetu u transplantiranju organa, a ne vode brigu o Zavodu koji je potreban za te ljude koji transplantiraju organe – rekla je predstavnica sindikata Imunološkog zavoda Lidija Jagarinec, naglasivši kako će nakon četvrtka vidjeti što im je činiti.

– Ako moramo Imunološki zavod privatizirati, onda treba privatizirati i policiju i vojsku – pokušala je simbolično objasniti što znači privatizacija ovog za Hrvatsku strateškog Zavoda.

Đuro Glogoški je okupljenim radnicima rekao kako im se, otkako prosvjeduju, javljaju ljudi iz cijele Hrvatske, koji su u sličnoj situaciji kao i zaposlenici Imunološkog zavoda, naglasivši kako će sve njih branitelji podržati u borbi za njihova prava.

Okupljeni radnici s emocijama vidljivim na njihovim licima, zahvalili su se braniteljima na podršci.

– Neka plaća premijera i ministara ovisi o BDP-u – dodao je Glogoški, pobravši pljesak prisutnih radnika.  

>> Grabar Kitarović posjetila branitelje: Vi ste moji heroji

Komentara 8

Avatar Prosenjak
Prosenjak
20:50 27.10.2014.

Ovo s ovim imunološkim je čista pljačka koja je toliko očigledna da je tu posve jasno da su organi države koji sudjeluju u represiji i gonjenju dakle DORH, USKOK, policija i ostali totalno u rukama udbaško-partijskih pljačkaša. To je firmama koji proizvodi izrazito kvalitetne proizvode za koje može bez problema naći tržište, koja je cjenjena i prepoznata u svijetu i sad je se želi uništiti kako bi njene poslove uzeo netko drugi tko će nekom od ovih iz vlade gurnuti u džep nekakvu proviziju. A kakve to posljedice ima konkretno na naš svakodnevni život? ovog ljeta je jednog dječaka na Hvaru ugrizao poskok. I sad, umjesto da Imunološki nastavi s radom i da liječnik odmah na Hvaru ima serum, mi dižemo helikopter čiji sat rada košta kao Svetog Petra kajgana dižemo iz Splita da bi došao do Hvara pa opet nazad i pravo je čudo kako taj dječak nije umro. A mogla mu je biti pružena pomoć odmah na licu mjesta i još država ne bi morala plaćati skupe sate rada helikoptera. Dakle još jednom: riječ je o firmi koja je profitabilna, rentabilna, ekonomična, kvalitetna, radna snaga osposobljena, tržište postoji, izvoz postoji, svi su uvjeti tu da firma radi samo treba obaviti građevinske radove na samoj zgradi i nastaviti s poslom. Sve ostalo je obična pljačka i korupcija!!

Avatar navijač
navijač
16:45 27.10.2014.

Nek privatiziraju svoj kokošinjac !

Avatar viki_nuland
viki_nuland
18:58 27.10.2014.

Nekad ugledna svjetska institucija koja je vakcine i Interferon izvozila sirom svijeta, jos je jedna zrtva novokomponovanog pseudokapitalizma Hrvatske kleptokracije koji neki nazivaju kapitalizmom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije