Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poginuo pirotehničar

Imao je uvjete za mirovinu, ali radio je dok mu djeca ne ojačaju

'11.01.2012., Osijek - U prijepodnevnim satima u razminiravanju sume iza zoloskog vrta smrtno je stradao pirotehnicar Mungosa. Policija obavlja ocevid. Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL'
Foto: 'Marko Mrkonjic/PIXSELL'
1/3
13.01.2012.
u 07:30

Čitatelji nisu ostali ravnodušni na stradavanje Renata Spahije, njegovoj supruzi i djeci, kojih je petero, nude pomoć.

Pogibija pirotehničara Renata Spahije (49) iz Dugog Sela, oca petero djece, koji je stradao u minskom polju pokraj Osijeka, građane nije ostavila ravnodušnima.

Supruga bez posla

Na našu su adresu već u srijedu popodne stizali upiti čitatelja kako pomoći nesretnoj obitelji. Skrštenih ruku ne sjede ni Spahijini kolege.

– Renatova supruga ne radi jer je na rodiljskom dopustu, inače je prodavačica. Najmlađoj su djevojčici samo dvije godine, a najstarijem sinu 22 godine i student je. Strašna je to tragedija! – kaže Mijo Gregorović, interni nadzornik u tvrtki Mungos, čiji je djelatnik bio i Spahija. U Mungosu je radio od prvih dana, od 1996. godine. Bio je, kažu kolege, jedan od iskusnijih u među pirotehničarima.

– Imao je uvjete za mirovinu, ali nije htio otići jer ima malu djecu, čekao je da ojačaju – nastavlja Gregorović.

Život je izgubio u srijedu oko 9.45 sati tražeći mine u predjelu Darđanske šume pokraj Osijeka. Kobna je bila, pretpostavlja se, protupješačka mina PROM1, na koju je nagazio. Tragedija se dogodila u šumi u blizini osječkog zoološkog vrta, zračnom linijom udaljenoj samo kilometar od središta grada. Između je samo rijeka Drava.

Najzahtjevniji teren

Čim je radilište otvoreno u prosincu, u HCR-u su rekli da je to jedno od najzahtjevnijih. Ubojite su naprave iskrsavale tamo gdje ih se uopće nije očekivalo. Otkrivena su nova minska polja o kojima nisu postojali zapisnici. I dvadeset godina od rata više od tisuću i petsto protuoklopnih i protupješačkih mina "posijano" je na 260.000 četvornih metara šuma i močvara uz Dravu.

Jedan je život zbog eksplozivne naprave na tom području ugašen i 2005. godine. Pirotehničari će u ta opasna polja ponovno kročiti već u ponedjeljak.

Svi koji žele pomoći obitelji stradala pirotehničara, donacije mogu uplatiti na tekući račun njegove supruge Sanjice Spahije, na broj 3242149259, otvoren u Kreditnoj banci Zagreb. Broj računa bit će uskoro objavljen i na stranicama HCR-a.

Komentara 32

RB
RH+BIH=moćnadržava
08:54 13.01.2012.

I danas neki Jovo iz Šumadije ubije Hrvate, bratsvo i jedinstvo sije smrt i 20 godina nakon rata. Jugani jel slavite sada kada je čovjek poginuo ???

AN
Antiflašist
09:41 13.01.2012.

Vec sam napisao,svu djecu staviti na grbacu milorada pupavke i njegovog snv-a , smrdljivi četnici oni i tko ih financira.

ST
Stormbringer
09:05 13.01.2012.

@luena. OK

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije