Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA GUINNESSA

Imanje obitelji Salaj iz Grabovnice postaje svjetska atrakcija

božićna priča, salaj (1)
Foto: Damir Špehar/Pixsell
1/5
10.01.2013.
u 15:30

Trenutno priznati rekord u kategoriji okićenosti privatnih imanja drži jedan Australac sa 250.000 lampica

 

Bajkovitio imanje obitelji Salaj iz Grabovnice do sljedećeg je blagdanskog razdoblja utihnulo nakon preksinoćnjeg vatrometa i gašenja rekordnih 1,3 milijuna blještećih lampica, ostavljajući novu radost, razigranost i toplinu utkanu u spomenar duše svakog posjetitelja, a kojih je ove godine također bio rekordan broj, oko 45.000. Međutim, izuzev što je 11. izdanje Božićne priče potvrdilo spoznaju da je riječ o najprepoznatljivijem hrvatskom božićno-novogodišnjem događaju sve je izvjesnije da postaje i svjetska atrakcija. Tim više jer je bilo mnogih koji su došli prvi puta.

Spremni za Guinnessa

- Imali smo goste iz Češke, Rusije, Belgije, Nizozemske, Austrije, Slovenije, Makedonije, BiH-a, Srbije, a nadalje su nas obišli i brojni strani mediji, primjerice, televizijske kuće iz Kine, Austrije, Mađarske, Srbije, te novinske agencije Reuters, Frace press. Uglavnom priča se razvija ne samo na našoj, već i svjetskoj razini – ističe Ana Bertić, upraviteljica Zadruge Božićna bajka. Kaže kako je najveća zanimljivost da su Salajevi spremni za ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda. - Prijava nam je odobrena sad samo čekamo uvjete. Ne dvojimo u uspjeh s obzirom da trenutačni rekord u kategoriji okićenosti privatnih imanja drži jedan Australac sa 250.000 lampica – dodaje A. Bertić. Pokraj toga najviše je raduju iskoraci u smislu obogaćivanja ponude zabavnih, kulturnih i ugostiteljskih sadržaja, te turističkog širenja i na ostale okolne destinacije. Velikim pmakom drži i uvođenje Božićnog expressa, te vlakića Zmajura express.

Jednostavno božanstveno

Unatoč neborojenih impresivnosti domaćin skromno poručuje da nije impresioniran, već da to prepušta drugima. - Zadovoljan sam ako su i gosti zadovoljni, jer zbog njih se trudimo osmisliti i ponuditi novitete, ne bi li drugačijim i interesantnijim izgledom imanja udovoljili ponajprije redovnim turistima, ali i novima. Istina, priznajem najviše me raduju djeca – kaže susretljivi Zlatko Salaj, zahvaljujući svima koji su trudom doprinjeli uspješnosti njegove bajke. Najveća nagrada domaćinima i suradnicima svakako su neizbrisivi dojmovi gostiju “urezani” u knjigu impresija u kojoj među ostalima stoji, - Jednostavno božanstveno, dojmovi su Žane iz Rovinja. - Dječja mašta je bezgranična, a čika Zlatko je dijete u duši i odlično zna što je dječja čarolija. Hvala mu za čaroban doživljaj, poručuju vrtićarci iz Kutjeva, dok jedna Zagrebčanka zaključuje – Božićna priča je raj na zemlji.

>>Božićna priča obitelji Salaj završila prekrasnim vatrometom

Komentara 1

DU
Deleted user
22:26 10.01.2013.

čestitam na ideji, samo je polako naplatite prvi ste u Lijepoj. bravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije