Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

Imamo vodu u izobilju, a sve je skuplja

09.09.2017.
u 00:05

Jedan od glavnih argumenta onih koji su odbijali plaćati vodu bio je: voda gotovo svaki dan pada s neba, a mi ćemo to plaćati?

Hrvatskim građanima prijeti poskupljenje vode od 10 do 30 posto sljedeće godine kad se naknada za korištenje voda počne naplaćivati prema zahvaćenoj, a ne potrošenoj količini kao dosad. I dok Hrvati sve skuplje plaćaju vodu, koje u Hrvatskoj ima u izobilju, u vodom također bogatoj Irskoj voda je besplatna! Irci nisu plaćali vodu sve do 2015. godine kad se ona počela naplaćivati, ali to nije dugo trajalo. Zbog naplate vode nastao je veliki bunt irskih građana koji su krenuli u prosvjede zbog toga, a dobar dio njih odbijao je plaćati račune za vodu.

Jedan od glavnih argumenta onih koji su odbijali plaćati vodu bio je: voda gotovo svaki dan pada s neba, a mi ćemo to plaćati? Irci naprosto smatraju da osnovni uvjeti za život – zrak i voda – moraju biti besplatni. Irska vlada morala je popustiti pred ogromnim pritiskom javnosti i suspendirala je odluku o naplati vode iako je zbog toga ušla u spor s EU. Ovih dana donijela je i odluku da će oni koji su u međuvremenu platili račune za vodu dobiti povrat novca.     

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju

Od ostalih tema izdvajamo: 

>>Imate rak i šest mjeseci života. To se kod nas ne može reći kao u SAD-u     

>>Akademik Igor Rudan: Pokrećem školu 21. stoljeća. Isplatit će se svima, osobito ako žele raditi u inozemstvu     

>> Borislav Ristić Kako su drugovi izdali Tita i pridonijeli njegovu uklanjanju iz naših života     

>> Vujošević: Da, istina je da su Srbi krivi za rat na prostoru bivše Jugoslavije     

>>Dijana Vican: Vrhunac napada na mene poklapa se s dolaskom ministrice Divjak     

>> Petak: Mi Hrvati ne znamo što bismo s državom     

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar davcro
davcro
21:05 08.09.2017.

Nije skupa voda, skupa su uhljebljenja!

ST
streetboy
07:45 09.09.2017.

Nije skupa voda nego infrastruktura u koju se ne ulaže pa generira gubitke , dok uhljebi sjede i pijuckaju kavicu , sada ćete plaćati i gubitke koje stvara ta ista infrastruktura koja pušta na sve strane ko stara kanta.

GO
goronja
20:58 08.09.2017.

ja nisam platio vodu ima 10 godina i neću, nemogu mi ništa a ni isključiti, sve ovrhe odlaze u zastaru nakon 3 godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije