Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Puna kuća

Imamo puno manje brige s osmero djece nego samo s jednim

obitelj
MARINA BUHIN/VLM
03.03.2010.
u 18:12

Roditelji Darija i Kruno Herceg primili novčanu pomoć Općine Veliko Trgovišće i priznali da im je ovo, osmo dijete, ujedno i posljednje. Izidora će ostati najmlađe dijete.

Bruno, Matija, Dominik, Mihael, Nikola, Magdalena Eva, Iva i Izidora isprva su zbunjeno promatrali, a onda pokazali sreću zbog dara koji im je uručila Općina Veliko Trgovišće.

– Kada smo doznali da je obitelj Herceg dobila osmo dijete, djevojčicu Izidoru, odmah smo odlučili pomoći. Rijedak je zaista slučaj, ali i pohvalan, da se u ovo teško vrijeme roditelji odlučuju na ovako velik broj djece, pa im čestitam na hrabrosti – rekao je Zdravko Vutmej, načelnik općine. Iako još ni ne zna od koga je dobila dar, Vutmej joj je “ispod glave” stavio dvije tisuće kuna, a obitelji je pripomogao s još tri tisuće kuna, dok su djeca ipak bila sretna zbog paketa s voćem, slatkišima i igračkama. No, usprkos dječjem smijehu koji je odzvanjao kućom, majka Darija bez problema izlazi na kraj s razigranim mališanima, pa čak i kada suprug Kruno radi. Pomaže joj u tome svekrva Marica, a rekle su nam da i nemaju mnogo brige oko djece.

– Bez problema se uspijevamo brinuti za sve i obavljati sve poslove. Manje je brige s njih osam nego što je sa samo jednim djetetom. Bude se zajedno, obuku i brinu jedni za druge – rekla nam je majka Darija Herceg. Doista, takav smo i mi stekli dojam kada smo vidjeli kako su brižni jedni prema drugima i kako si međusobno pomažu. Čak oni stariji nose na rukama malog brata ili sestru, dok Bruno, najstariji, učenik 3. razreda, sve pomogne u kući. Ni put na more im ne stvara probleme, jer imaju automobil u koji svi stanu, a ni na putu roditelji nemaju mnogo obaveza.

– Kruno preuzme stariju djecu, s kojima ima manje posla – našalila se Darija, dok njoj ostanu mlađi. Velika im je obitelj bila oduvijek želja, planirali su to, ali i odlučili da je malena Izidora, stara nepunih mjesec dana, ona koja će ostati najmlađa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije