Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imam iz Kölna:

'Silovane žene same su krive jer su upotrebljavale parfem i bile oskudno odjevene'

imam
Foto: Screenshot
22.01.2016.
u 13:15

Jedan od razloga zašto su migranti napadali jest način na koji se žene oblače. Ako hodaju polugole, koriste se parfemom, onda se takve stvari događaju, kazao je njemački imam

Slučaj masovnog napastovanja u novogodišnjoj noći u Kölnu još nije dobio svoj epilog. O cijelom slučaju sada se oglasio i  njemački imam Sami Abu-Yusuf koji je u intervjuu za TV REN kazao da su žene same krive za seksualne napade koje su doživjele.

Abu-Yusuf smatra da je uzrok napada bio provokativno odijevanje žena i upotreba parfema

– Moramo pravilno reagirati, a ne dodavati ulje na vatru. Trebamo razgovaramo i naći rješenja. Ako netko napada i vrijeđa druge, može nastati opasna situacija. Jedan od razloga zašto su migranti napadali jest način na koji se žene oblače. Ako hodaju polugole, koriste se parfemom, onda se takve stvari događaju. Imate muškarca i ženu.... i to je kao dolijevanje ulja na vatru – kazao je Imam.

 

Nakon što je njegova izjava naišla na osudu javnosti, imam je kazao da je njegova izjava zvučena iz konteksta. – Bilo je među njima i onih koje su bile oskudno odjevene i koje su na sebi imale parfem. To je bio dovoljno da za neke Sjevernoafrikance da ih napastuju. No to ne znači da mislim da se žene ne bi trebale tako odijevati. Svi to moraju prihvatiti. Ako se s time ne slažu, morali bi otići u neku drugu zemlju – objasnio je imam za njemački Express.

>>Nakon Njemačke i Švicarske, otkriveni napadi na žene i u Finskoj i Austriji

>>I u Zürichu seksualno zlostavljanje u novogodišnjoj noći

Komentara 222

MH
mrtav-hladan
13:22 22.01.2016.

imama pod hitno poslat od kud je došao i sve njegove sunarodnjake tamo nece nikog silovati jer su zene prekrivene burkama i debelim kaputima u sred ljetakaputima u sred ljeta

Avatar Mima1
Mima1
13:31 22.01.2016.

'Silovane žene same su krive jer su koristile parfem i bile oskudno odijevene' - kaže imam iz Koelna. Žalosno, a što očekivati od tog naroda kad im je duhovni vođa degutantan. Činjenica je da je u njihovom razmišljanju žena manje vrijedno biće, ali takve izjave davati graniči s bezobrazlukom. Mislim da bi sasvim u redu bilo da on bude na čelu kolone kad njih (bez veze mi je napisati ljude) budu vraćali tamo otkud su i došli. Fuj.

DU
Deleted user
13:19 22.01.2016.

Islamisti ... čudan narod

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije