Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

'Silovane žene same su krive jer su upotrebljavale parfem i bile oskudno odjevene'

Jedan od razloga zašto su migranti napadali jest način na koji se žene oblače. Ako hodaju polugole, koriste se parfemom, onda se takve stvari događaju, kazao je njemački imam
22. siječnja 2016. u 13:15 222 komentara 38500 prikaza
imam
Foto: Screenshot

Slučaj masovnog napastovanja u novogodišnjoj noći u Kölnu još nije dobio svoj epilog. O cijelom slučaju sada se oglasio i  njemački imam Sami Abu-Yusuf koji je u intervjuu za TV REN kazao da su žene same krive za seksualne napade koje su doživjele.

Abu-Yusuf smatra da je uzrok napada bio provokativno odijevanje žena i upotreba parfema

– Moramo pravilno reagirati, a ne dodavati ulje na vatru. Trebamo razgovaramo i naći rješenja. Ako netko napada i vrijeđa druge, može nastati opasna situacija. Jedan od razloga zašto su migranti napadali jest način na koji se žene oblače. Ako hodaju polugole, koriste se parfemom, onda se takve stvari događaju. Imate muškarca i ženu.... i to je kao dolijevanje ulja na vatru – kazao je Imam.

 

Nakon što je njegova izjava naišla na osudu javnosti, imam je kazao da je njegova izjava zvučena iz konteksta. – Bilo je među njima i onih koje su bile oskudno odjevene i koje su na sebi imale parfem. To je bio dovoljno da za neke Sjevernoafrikance da ih napastuju. No to ne znači da mislim da se žene ne bi trebale tako odijevati. Svi to moraju prihvatiti. Ako se s time ne slažu, morali bi otići u neku drugu zemlju – objasnio je imam za njemački Express.

>>Nakon Njemačke i Švicarske, otkriveni napadi na žene i u Finskoj i Austriji

>>I u Zürichu seksualno zlostavljanje u novogodišnjoj noći

UHVATI BIORITAM
Koji kronotip posjedujete? Upoznajte se s ovim unutarnjim satom koji trebate slušati
 • mrtav-hladan:

  imama pod hitno poslat od kud je došao i sve njegove sunarodnjake tamo nece nikog silovati jer su zene prekrivene burkama i debelim kaputima u sred ljeta ... prikaži još!kaputima u sred ljeta

 • Avatar Mima1
  Mima1:

  'Silovane žene same su krive jer su koristile parfem i bile oskudno odijevene' - kaže imam iz Koelna. Žalosno, a što očekivati od tog naroda kad im je duhovni vođa degutantan. Činjenica je da je u njihovom razmišljanju žena manje ... prikaži još! vrijedno biće, ali takve izjave davati graniči s bezobrazlukom. Mislim da bi sasvim u redu bilo da on bude na čelu kolone kad njih (bez veze mi je napisati ljude) budu vraćali tamo otkud su i došli. Fuj.

 • Deleted user:

  Islamisti ... čudan narod