Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ukinuto kazneno djelo sramoćenja
Povratak na članak

Ima li razloga da Hrvatska i dalje čast i ugled osoba štiti verbalnim deliktom?

Ako je Vlada Andreja Plenkovića odlučila ukinuti “sramoćenje”, onda je mogla učiniti još jedan korak te izbaciti iz Kaznenog zakona i “uvredu” i “klevetu” kao posve nepotrebne

Komentari 3

MA
MarkoMaras
08:41 05.11.2019.

Tako je, sve se to može riješiti privatnim tužbama. Kazneni zakon općenito treba temeljito pročistiti. Kakav je sada, uvijek se u njemu može naći nešto da se osudi čak i posve nevin čovjek.

VL
OO
oo8787
10:30 05.11.2019.

Kad će vlada izbaciti zakone protiv "govora mržnje" i slične zakone koji guše slobodu govora?

VL
PT
Ptica_
22:49 04.11.2019.

koliko se sjećam, isti onaj slavohlepni aparatčik koji nam je govorio da ćemo za dvije godine biti Švicarska, a odmah zatim nas opljačkao do kosti zajedno sa svojom družinom (danas poznatijom i kao "zločinačka organizacija" ili "stranka zlih namjera") u sav glas je obećavao kako ne postoji "verbalni delikt" i kako toga ima samo u komunizmu. 30 godina nakon, njegovi hajduci se i dalje štite pomoću istog tog "verbalnog delikta".

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.