Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSVJEDI ZA KLIMU

Ima 16, dignula je Europu na noge, a sada je nominirana za jednu od najprestižnijih nagrada

Greta Thunberg
Foto: Reuters
14.03.2019.
u 15:26

Sutra je planiran globalni prosvjed za klimu koji će se održati u preko 1500 gradova diljem svijeta. U Zagrebu prosvjed se održava u 12 i 30h na Europskom trgu.

Greta Thunberg, 16-godišnja Šveđanka koja je organizirala učenićke prosvjede u Švedskoj, nominirana je za Nobelovu nagradu za mir, prenosi The Guardian.

Mlada Thunberg počela je sama protestirati još u kolovozu prošle godine čime je inspirirala učenike diljem svijeta. Prosvjedi najavljeni za petak trebali bi biti najmasovniji dosad jer bi se trebali održati u preko 1500 gradova i 105 država.

- Počašćena sam i zahvalna na ovoj nominaciji - rekla je Thunberg na Twitteru te pozvala na sutrašnje prosvjede - Sutra #štrajkamoškolu zbog naše budućnosti. I činimo to dokad god bude potrebno - 

Prosvjed je najavljen i u Zagrebu u petak u 12 i 30 s okupljanjem na Europskom trgu.

Novinari ispred Banskih dvora pročitali svih osam zahtjeva koje su uputili Vladi

Ključne riječi

Komentara 4

BL
bla3108
15:57 14.03.2019.

hahahaha Nobelova nagrada...za sto tocno? Ne zna ni sama sto je postigla niti zna sto tocno zeli...da su pravedni, dali bi nagradu Trumpu koji smiruje Sjevernu Koreju i to pogotovo zato sto su je dali Obami koji nije prstom mrdnuo za mir u svijetu

YU
YuBastards
21:25 14.03.2019.

Farsa. FUJ!!!

DI
damir.ilic.54
00:23 17.03.2019.

Naravno da ne postoji jedistveni stav. Niti znanstveni, niti politički. Nego su neki malo licemjerni, pa ako se slažu s stavovima djece, onda će reći da je u redu da protestiraju i da preskaču školu. AKo djele spolitička stajalištima s tom djecom, reći će da djeca nisu politički izmanipulirana, nego da su ispravno podučavana. Da slučajno djeca markiraju školu da dali prosvjed podrške prodaji Ine, onda bi rekli da djeca ne bi trebala sudjelovati u politici, da nije dobro da zbog politike preskaču školu i da su izmanipulirana od strane odraslih (jer se ne slažu sa političkim stavovima djece). Budimo objektivni, primjenimo jednake kriterije za poltičke stavove koje podupiremo i one koje ne podupiremo. Ili smo za to da djeca aktivno sudjeluju u poitici ili ne. Ako smo za, onda je u redu da stanke ulaze u škole i djele promoivne materijale, predstavljaju svoje ideje i slično.... Odakle oupće nastavnicima pravo da u vrijeme obvzne nastave promiču neke svoje osobne političke stavove, koji nisu u sklopu kurikuluma?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije