Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobar ulov

Ilegalno nabrano smilje nije se trudio sakriti

01.12.2014., Skradin - Smilje daje izuzetno, divno, plemenito, dragocjeno etericno ulje.  U fitoterapijske svrhe koristi se i cvijet, ali katkad i herba (zelen) biljke u cvatu. Smilje je, kroz bujni cvat na suhom krsu, davalo zivost dalmatinskim domovima
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
09.06.2015.
u 19:18

U osam zapljena policija je oduzela 900 kilograma smilja, a u kamionu jednog od ilegalnih berača pronašla je čak 42 vreće tog bilja

Čak 800 kilograma smilja koje je zadarska policija u utorak pronašla u kamionetu 35-godišnjaka dok je čekao u redu za trajekt u Gaženičkoj luci šlag je na kraju rekordno dobrog tjedna kada je u pitanju zapljena ovog bilja čije je branje zabranjeno na otocima Krku, Rabu, Cresu, Lošinju i Pagu.

Taj 35-godišnjak nije se niti trudio skriti četrdeset vreća ilegalno ubranog smilja, već ih je jednostavno odložio u stražnji dio kamiona. Osim te rekordne zapljene, djelatnici PU zadarske na području Paga i Obrovca zatekli su još osam osoba pa je ukupan ulov oko 900 kilograma.

Policija će zaplijenjeno smilje predati carini, a konačna odluka hoće li se ono ustupiti nekom od prerađivača ili će ipak biti pretvoreno u dim ostaje na Prekršajnom sudu, koji je jedini nadležan za ovakvu odluku.  

>> Krenula akcija 'Smilje': Inspekcija 'češlja' otoke zbog ilegalnog branja

Komentara 6

EU
eupravednik
22:08 09.06.2015.

još malo pa će zabraniti i obradu vrtova .... i svi će po nalogu policije morati kupovati u Konzumu

GO
gotovinaa
19:46 09.06.2015.

daj te ljudima da zive,,da se snalaze. od drzave nema koristi! sve nam je uzela..

DU
Deleted user
19:57 09.06.2015.

Lijepo li je policajac biti - s onima koji uzgajaju duhan ili beru smilje, milosti nema nego vodiš sucu u lisičinama. A s onima koji odnose bankomate ili pljačkaju banke i pošte - e tu slijegaju ramenima, onako nemoćno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije