Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kod Matulja

Ilegalci iz afričkih zemalja i Sirije, njih 30, htjeli prijeći u Sloveniju

Policija Matulji
Goran Kovačić/PIXSELL
07.01.2014.
u 15:01

Policija objavila da je 20 Eritrejaca, tri Sudanca, dva Malijca i pet Sirijaca u RH ušlo ilegalno preko drugih zemalja EU, a onda su iz Hrvatske htjeli prebjeći u Sloveniju

U ponedjeljak oko 7,40 sati policija je na području mjesta Žejane u zaleđu Matulja, u blizini granice sa Slovenijom,  zatekla trideset stranih državljana. Utvrđeno je da se radi o dvadeset državljana Eritreje, tri državljana Sudana, pet Sirijaca i  dva državljana Malija.

Svi zatečeni stranci privedeni su u Postaju granične policije Rupa gdje je utvrđeno kako su u Republiku Hrvatsku ušli ilegalno s područja zemalja izvan Europske unije i namjeravali ilegalno preći u Sloveniju. Protiv svih je u tijeku upravni postupak u kojem će biti donijeta rješenja o  protjerivanju s teritorija Republike Hrvatske.

Komentara 3

BR
BratCroat
18:40 07.01.2014.

Kaj to dela rvacka pogranićna policija na južnoj granici? Granica je kaj sito.

Avatar billybull
billybull
14:41 08.01.2014.

samo treba napraviti da cekanje rijesenja o protjerivanju bude toliko neugodno iskustvo da drugima doma kazu da ne pokusavaju preko hrvatske...

DB
db123
22:03 07.01.2014.

Pomozite im, to su ljudi iz daleka, pokazite im put nek idu dalje, to Hrvatsku najmanje kosta dajte im vode i nek idu gdje stignu najbolje u Englesku ,Francusku nek im Bog pomogne.Oni hoce na zapad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije