Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASAN PROIZVOD

Ikea povlači zaštitne ogradice: 'Djeca su pala niza stube'

ikea
Foto: YVES HERMAN/REUTERS/PIXSELL
1/3
23.06.2016.
u 12:22

Za povrat novca nije potreban račun

Robna kuća Ikea danas je objavila da iz prodaje povlači zaštitne ogradice Patrull.

Naime, Ikea navodi da je zaprimila izvješća kupaca prema kojima se ogradica neočekivano otvorila, a djeca su pala niza stube. Prilikom pojedinih nezgoda djeci je bila potrebna medicinska pomoć. Iako je proizvod zadovoljio sve važeće sigurnosne standarde, naknadno provedena istraga nezavisnog instituta pokazala je kako mehanizam za zaključavanje nije pouzdan i predstavlja rizik za malu djecu, navode u Ikei. 

– Ikea ima nultu stopu tolerancije prema bilo kakvoj opasnosti za sigurnost djece. Ljudima želimo ponuditi sigurne i zdrave proizvode, a za nas su djeca najvažniji ljudi na svijetu. Uvijek kada postoje indikacije o sigurnosnim problemima s bilo kojim od naših proizvoda, djelujemo. Za nas je neprihvatljivo da za vrijeme igre postoji rizik od ozljede i zbog mjera predostrožnosti povlačimo sve zaštitne ogradice Patrull – rekla je u priopćenju Maria Thörn, menadžerica poslovnog odjela Dječja Ikea.

Za povrat novca nije potreban račun.

Komentara 1

DU
Deleted user
16:25 23.06.2016.

VL, novinari, pa niste u Herceg-Bosni ... u gradu ste sigurno čuli za ili vidjeli, na pr., Šloserove stube, ... da stambene zgrade imaju STUBIŠTA a ne spetpenice i stepeništa . Dajete se malo i pohrvatite ... kad ste već u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije