Naslovnica Vijesti Svijet

IKEA: Okruglice s konjetinom smo prodavali u nekoliko država

Češka veterinarska služba objavila je da je pronašla konjsko meso u mesnim okruglicama u kojima se trebala nalaziti samo govedina i svinjetina, a u državu ih je uvezla švedska IKEA
25. veljače 2013. u 11:58 3 komentara 19 prikaza
IKEA
Foto: DPA/PIXSELL

Češka veterinarska služba objavila je da je pronašla konjsko meso u mesnim okruglicama u kojima se trebala nalaziti samo govedina i svinjetina, a u državu ih je uvezla švedska IKEA, piše Philly.

Glasnogovornik IKEA-e u Češkoj Petr Chadraba je kazao da su se iste mesne okruglice sa, uz tu državu, prodavale i u Velikoj Britaniji, Portugala, Nizozemskoj i Belgiji, piše Reuters.

Češka služba je izvijestila da su pakovanja od jednog kilograma smrznutog mesa proizvedena u Švedskoj kako bi se prodala u Ikeinim trgovinama namještajem, gdje se nudi i tipična švedska hrana.

Spriječeno je da ukupno 760 kilograma okruglica dođe do polica i potrošača. Česi su konjsko meso pronašli u goveđim burgerima uvezenima iz Poljske.

Prošlog tjedna Česi su pronašli konjetinu u lazanjama koje je proizvela tvrtka Tavola S.A., a prodavale su se u Tescu.

>>Njemački ministar: Poklonimo hranu s konjskim mesom sirotinji

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
  • -obrisani-:

    Ispada da IKEA nije ni luk jela, ni luk mirisala. A onda na pamet padne nedavno otkriće da su politički zatvorenici, prema tajnomu sporazumu između Šveđana i istočnonjemačkih staljinista, za Ikeu radili namještaj. Sve je to smišljena politika, od aflatoksina ... prikaži još!na do konjetine natopljene toksinima. Uvedite već jedanput taj GMO da se svi svjesno potrujemo jer je ovo do sada vađenje duše na pamuk!

  • Immanuell:

    Zatvorenici rade namještaj zato što su najjeftinija moguća radna snaga, a ne zbog nekakve urote. Naravno da postoji sporazum između naručitelja i proizvođača, što je tu sporno?!