Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čarobni grad

Igraonica smrti: Policija prijavila Vujčića i Rossu za smrt dječaka

igraonica, vujčić
Ivana Ivanović/PIXSELL
17.12.2010.
u 19:39

Prije mjesec i pol u igraonici Čarobni grad na trampolinu se ugušio dječak. Ni tete niti djeca nisu bili blizu

Splitska policija prijavila je 32-godišnjeg košarkaša Nikolu Vujčića i 38-godišnjeg nogometaša Giovannija Rossu zbog teškog kaznenog djela ugrožavanja opće sigurnosti i dovođenja u opasnost života i imovine. Prema riječima Marine Kraljević-Gudelj, glasnogovornice PU splitsko-dalmatinske, za isto djelo prijavljen je i 35-godišnji Vangel Likuševski.

Nikola Vujčić i Giovanni Rosso prijavljeni su kao predsjednici Udruge dječje igraonice Čarobni grad, a Vangel Likuševski kao voditelj igraonice.

Smatraju ih odgovornima za tragediju u kojoj je nedavno smrtno stradao petogodišnji dječak s Korčule igrajući se u iznimno popularnoj igraonici Čarobni grad koja je smještena ispod južnih tribina stadiona na Poljudu.

Kako neslužbeno doznajemo, u policijskoj prijavi koja će biti upućena Općinskome državnom odvjetništvu u Splitu navodi se da su njih trojica propustila osigurati sve potrebne uvjete da ne dođe do smrtnih posljedica.

Sličan događaj u veljači

Tijekom opsežne istrage policija je doznala i za događaj koji se zbio u veljači ove godine, kada se jedno dijete zamalo ugušilo. Taj slučaj, međutim, nije bio prijavljen policiji. A, upravo ta indicija dovela ih je do zaključka da Vujčić, Rosso i Likuševski nisu osigurali sve potrebne uvjete da se nesreća ne dogodi.

Osumnjičeni su da su se nemarno odnosili prema opremi, da nisu pribavili sve potrebne potvrde i upute za uporabu.

Najproblematičniji su kompresori kojima se napuhavaju trampolini. Kompresori se moraju svako malo mijenjati. Moraju biti sto posto sigurni i atestirani. Prema do sada raspoloživim informacijama, čini se da kompresor nije dovoljno napuhao trampolin, a samo malo opušten, opasan je za život.

Najvjerojatnije se nesretni dječak s Korčule zato što trampolin nije bio potpuno napuhan zapetljao u konopce i ugušio.

Sportaši nedostupni

Prije mjesec i pol roditelji su s njim došli provesti vikend u Splitu. Ispunili su mu želju i odveli ga u igraonicu Čarobni grad. No, igra je završila tragično.

Otac i djelatnici igraonice, kad su vidjeli da je dječak bez svijesti, odmah su pokušali reanimaciju, no na žalost bilo je kasno.

Nikola Vujčić i Giovanni Rosso bili su danas nedostupni za komentare.

– Na mogu vam ništa reći prije nego što prijavu dobije moj odvjetnik. Nemam nikakve informacije. Ne znam o čemu je točno riječ i što u prijavi stoji. Strašno mi je teško. Molim vas, shvatite me. Nemam nikakvih komentara – kazao nam je Vangel Likuševski.

U igraonici Čarobni grad, koja je zatvorena nakon pogibije dječaka s Korčule, radio je deset mjeseci kao kreativni voditelj.

Komentara 6

OB
-obrisani-
22:55 17.12.2010.

Dica nemaju što raditi u trgovačkim centrima. Slabo mi dođe kad vidin kako ih roditelji vucaraju za sobom. Bolje da ih na buru izvedu da se čeliče.

OB
-obrisani-
00:43 18.12.2010.

i jos jedno tragedija koja se mogla sprijecit Kako ih nije stid da je u veljaci se desila ista stvar i djete je srecom ostalo bez posljedica i nakon toga nista nisu poduzeli samo novci su bitni . Ovo treba kaznit posteno ali mislim da nema od toga nista da ce se vuc po sudu i na kraju uvjetna jer ce kupit sudca za 1000 Eura

DU
Deleted user
14:26 18.12.2010.

ne bih nimalo umanjivao krivicu vlasnika ako se ista doista utvrdi, ali mislim da je sramotno da policija niti ne pomišlja pokrenuti kazneni postupak protiv inspekcije i tijela koja su dala uporabnu dozvolu/odobrenje za rad ovoj igraonici. oni su poo vertikali odgovornosti ISPRED vlasnika, i ne može ih polcija amnestirati, to je bezakonje krajnje kategaorije, u državi na i jest anarhija zato što zaposlenici državnih tijela uopće ne odgovaraju za svoje propuste. sramno. pred zakonom svi moraju biti jednaki, ali ovlaštena tijela su odgovrnija od običnih građana, a ova policijska prijava izvrće cijeli pravni sustav (ako ga uopće još imamo).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije