Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabok

Igrački ponovili povijesni uspjeh, novac i dalje problem

'12.03.2011. Sportska dvorana, Bedekovcina - Prvenstvena utakmica KK Zabok - KK Alkar Sinj. Robert Lez (Zabok) u prodoru. Photo: Matija Topolovec/PIXSELL'
Foto: 'Matija Topolovec/PIXSELL'
1/3
14.03.2011.
u 17:00

Dok igrače i trenera muče slatke brige o igranju u elitnoj ligi, vodstvo kluba ima velikih problema financijske prirode

Pruženu priliku košarkaši Zaboka nisu propustili. U četvrtoj prvoligaškoj sezoni drugi put zaredom osigurali su nastup u Ligi za prvaka, a time automatski i petu prvoligašku sezonu. U posljednjem kolu prvoga dijela A-1 lige Zaboku je na domaćem parketu u Bedekovčini trebala pobjeda protiv sinjskog Alkara, koji je već prije osigurao Ligu za prvaka. Osim prve četvrtine, koja je završila 18:16 za goste, sve ostalo bilo je u znaku Zabočana, koji su na kraju stigli do uvjerljive pobjede 86:58 na krilima Leža sa 19 i Peklarića sa 17 koševa. Obojica su svom učinku pridodala i po pet skokova.

Cilj je bio opstanak

– Objektivno na početku sezone nismo očekivali takav uspjeh. Glavni cilj bio je osiguranje opstanka, posebno nakon što su nas u zimskoj stanci napustila dva najbolja igrača, Krapić i Tomeljak. No, njihov odlazak uspjeli smo nadoknaditi kolektivnom igrom. Novi Lozančić i Janković već su igrali kod nas tako da im nije trebalo puno vremena za prilagodbu. Iako je ovo uspjeh kolektiva, moram istaknuti Roberta Leža, koji je u prvom dijelu sezone igrao loše, a u ovom drugom odlično te preuzeo ulogu lidera momčadi – kaže zabočki trener Dragutin Črnjević.

Tako su zabočki košarkaši naoko oslabljeni u drugom dijelu sezone imali bolji skor nego u prvome. Naime, u jesenskom dijelu ostvarili su četiri pobjede, a u ovom zimskom šest, i to uz utakmicu više vani.

I malo sportske sreće

Možemo reći da je Zabočane ovaj put pomazila i sreća jer su u Ligu za prvaka doslovce ušli za jedan koš. Naime, prvenstvo su završili s istim brojem bodova kao i Dubrovnik, no u prvom dijelu Dubrovnik je na svom parketu protiv Zaboka slavio 78:68, da bi Zabočani na domaćem parketu bili bolji za ukupno jedan koš uz gotovo isti rezultat, bilo je 79:68 za Zabok.

– U ovome drugom dijelu natjecanja, u Ligi za prvaka, cilj nam je pružiti što bolju igru i pokušati prvi put pobijediti nekoga od velike četvorke, Cibonu, Cedevitu, Zagreb ili Zadar. Igrat ćemo rasterećeni, dati priliku mlađim igračima, i nastojati pružiti što više – kaže Dragutin Črnjević. I dok trenera i igrače muče slatke brige kako se u elitnoj ligi što kvalitetnije suprotstaviti boljim protivnicima, vodstvo kluba brinu egzistencijalni problemi, koji u sveopćoj recesiji vrsnu zabočku košarkašku ekipu sve više pritišću.

Uostalom, dovoljno je spomenuti da imaju rok do 24. ožujka podmiriti obveze prema Košarkaškom savezu Hrvatske od 135.000 kuna kako bi mogli nastaviti natjecanje. A novca je sve manje, pri čemu i liga za prvaka s četiri utakmice više od lige za opstanak donosi i veće troškove natjecanja.

– Još iz prošlosezonske lige za prvaka vučemo minus od 200.000 kuna koji nam otežava funkcioniranje kluba. Teško je danas pronaći sponzora. Osim prema Savezu, kasnimo i s obvezama prema igračima i trenerima. No, nadamo se da ćemo ipak uspjeti nekako zatvoriti ovu sezonu, a prije iduće morat ćemo dobro razmisliti – i mi u klubu, ali i odgovorni u Gradu Zaboku i Krapinsko-zagorskoj županiji – kaže predsjednik kluba Davorin Posavec.

Komentara 2

KI
kiki29
10:23 16.03.2011.

deca draga, a kaj se čudite ko pura onome kaj joj iz guzice izađe, pa normalno je u ovoj situaciji da se nitko ne bude razbacival s novcima koje teško zaradi za nečiju razonodu...zabok realno ionak ima jako male koristi od igranja dotepenaca i njihovog plaćanja, malo možda u smislu promocije i fajrunt...ako netko misli drugačije nek mi pojasni situaciju...a gospoda iz croatia osiguranja, lokalne vlasti, privatnih sponzora itd. moraju jako paziti kamo im lova odlazi...čemu forsirati nešto što nema smisla i iza čega se samo vuku repovi godinama...ionak je Lež uskoro za penziju, Čiko bude ak je takav stručnjak našel posao negdje drugdje, a kršni dečki iz dalmatinskog zaleđa budu išli doma tatekima smokve okapati ko nekada,,,svi budud preživjeli, ali ne budu stvarali novi dug koji se ionak neće nikad riješiti...

CR
crocro
11:38 03.04.2011.

Pozdrav svim Zagorkama i Zagorcima. Šport je u odnosu na politiku uvijek bio svjetlija strana. Hvala Bogu da i Hrvatsko Zagorje ima jednu ekipu koja pripada Hrvatskoj košarkaškoj eliti. Pa to je itekako potrebno i korisno. Ali je isto tako potrebno i korisno da jedan prvoligaški klub, a takvih Županija Krapinsko-zagorska nažalost nema puno, da ima svoju športsku dvoranu. Koju je trebao davno imati. A dvorane gradi svako veće mjesto u Županiji. Jedino Zabok koji ma toliko športaša i športsku gimnaziju, nema primjerenu dvoranu.Jasno je da su teška vremena za izgradnju. ali ovdje ne smije biti odlaganja, jer će se u Zagorskom kraju iznjedriti još ekipa ili pojedinaca koji ne samo da će promicati hRVATSKO zAGORJE VEĆ I hRVATSKU U CJELINI. šTO NIJE SLUČAJ S POLITIČARIMA. zATO, ZABOK NAPRIJED U NOVE POBJEDE. SRETNO SVIM ZAGORSKIM ŠPORTAŠIMA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije