Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasna igra: pronašli oružje u susjedstvu

Igra oružjem umalo završila tragično za šesnaestogodišnjaka

policija-novi
Arhivska fotografija
05.01.2010.
u 11:23

Maloljetnik je pokušao ugurati 9-milimetarski metak u zračnu pušku čekićem. Metak je eksplodirao i pogodio drugog prijatelja u trbuh.

Igra oružjem umalo je stajala života šesnaestogodišnjaka iz Jelisavca kod Našica. Naime, kako javlja PU osječko-baranjska, dvojica susjeda, vršnjaka, pronašla su na obližnjem otpadu uz ribnjak cijev zračne puške i 9-milimetarski metak.

U ponedjeljak oko podneva u šupi obiteljske kuće jedan od dječaka isjekao je cijev zračne puške, stavio je u škrip te pokušao u nju ugurati metak. Kako metak nije mogao u cijev, 16-godišnjak je uzeo čekić i njime udario u detonatorsku kapislu metka zbog čega je metak opalio i u trbuh pogodio drugog 16-godišnjaka koji je gledao što mu susjed radi.

Teško ozlijeđeni dječak hitno je prevezen u Opću županijsku bolnicu Našice gdje je operiran i zadržan na daljnjem liječenju. Prema posljednjim informacijama, dječak je stabilno i izvan životne opasnosti.

Policija zasad nije razgovarala s ozlijeđenim dječakom, a o sankcijama će odlučiti u suradnji s državnim odvjetništvom. Kako doznajemo od glasnogovornice osječke policije Edite Roterbauer, istog dana improviziranu ručnu bombu pronašao je 16-godišnjak u Donjem Miholjcu, no za razliku od svojih vršnjaka u Jelisavcu pozvao je policiju koja ju je uklonila.

Policija ponovno poziva na predaju oružja bez sankcija

- Zbog ovoga i sličnih događaja ponovno ističemo da je na snazi Zakon o oružju koji omogućava dragovoljnu predaju oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih tvari bez sankcija, dakle bez prekršajne ili kaznene odgovornosti. Ona se dogovora pozivom na besplatni broj telefona 92 - ponovila je glasnogovornica.

Ključne riječi

Komentara 2

TU
tupslav
09:26 06.01.2010.

Zasto nije probao onaj od .22 mm. Lakse bi prosao..

VU
vucko
15:05 06.01.2010.

Djeci stvarno nedostaje\"predvojnicka obuka\" prvo bi ih pokupila sa ceste i parkova a onda se takove stvari nebi ni dogadjale.Sta znaju neobucena i neiskusna dijeca !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije