Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki projekt
Povratak na članak

IGH i Tehnika dobivaju posao stoljeća – gradnju katarske arene

Ponuda bi trebala biti poslana u Katar najkasnije do kraja idućeg tjedna. A za dobivanje projekta u Kataru je lobirao i bivši prvi potpredsjednik Vlade Čačić

Komentari 13

IN
intellegens
14:27 07.12.2012.

To treba iskoristi. Dobro napraviti posao i otvoriti put drugim hrvatskim firmama na tom trzistu koje raste.

VL
GO
google385
14:36 07.12.2012.

u zadnja 3 mjeseca u katar iz EU islo 11 dezavnih vlada i svi bi poslove i investicije i katrani svima obecali na proljece a za gradnju dvorane vjerovatno ce doci dosta ponuda u ne reci hop dok sve nijeije gotovo jer su to arapi

VL
MO
morales
14:39 07.12.2012.

Daj Bože, ali ne vjerujem dok se posao ne zaključi. Inače, zanimljivo je vidjeti kako se u Kataru za 100 mil. mogu napraviti čuda - i dvorana i pomoćna dvorana i hotel. Zagreb je svoju platio 250 mil. € (skoro 2 mlrd. kuna!!), a nema ništa osim uglavnom prazne dvorane. To je doduše cijena s kamatama na kredit, tj. otplatu, ali ako od toga odbiješ normalnu kamatu, dobiješ dvoranu skuplju od ove.

VL
LI
liburnik
14:48 07.12.2012.

Čega god se mi uhvatimo odmah se proglašava posao stoljeća.......pa nije to Asuanska brana ili piramida nego jedna višenamjenska dvorana za rukomet. Nadam se da i to nećemo zas .....ti , pa će im se možda otvoriti novi poslovi. Inače u Titovo vrijeme naši građevinari su bili stalno prisutni na gradilištima po Gulfu i sudjelovali su na mnogo većim projektima nego ta dvorana pa nitko to nije prikazaivao poslom stoljeća nego jedan u nizu poslova koje treba odraditi. Ovo je samo primjer koliko smo degradirali u zadnijh 20 godina.

VL
ER
eragram
15:11 07.12.2012.

.....Svjetski mediji već pišu da su gradnju rukometne dvorane u Kataru dobili Hrvati, ali u sjedište domaćih građevinskih tvrtki nije stigla konačna potvrda katarskog emira da je posao vrijedan stotinjak milijuna eura dobio naš građevinski sektor..... Možda je ponuda otišlaa na neku drugu adresu a ne IGH i Tehnike pa novinari traže na krivoj adresi?

VL
GO
golub
15:27 07.12.2012.

Vidljivo je da je "Tehnika" povezana politikom tako, da u vrijeme Dom. rata mobilizirani nitko ni pored sudskih procesa nije se vratio na radno mjesto.

VL
ST
stefj
15:42 07.12.2012.

Hm, projekt je već pred završetkom? To znači da dobivanje tog posla nema veze sa zadnjim posjetom predsjednika i vlade kataru, već se to kotura neko duže vrijeme... Stvarno bi bilo neozbiljno da si taj (jedini) projekt pripiše ova vlada...

VL
NE
neverane
15:50 07.12.2012.

Je,samo ovaj put Radiću nema anexa kojim poskupljuješ već ugovorene radove za duplo.Mnogi su se iz Katra vratili sa gaćama na štapu.Pitaj kuma Žderića.

VL
Avatar sjeverozapad
sjeverozapad
17:03 07.12.2012.

Zašto bi to bio posao stoljeća? pa neće valjda graditi sto godina ili možda grade piramidu

VL
AA
Aartur
17:55 07.12.2012.

Država bi se tu trebala još više aktivirati jer su ovakve velike investicije jedini način da spriječimo daljnji pad BDP-a. Srednje i malo poduzetništvo je naime u tolikom kolapsu da će im trebati godine da se oporave, a toliko vremena nemamo.

VL
EM
emerik
18:06 07.12.2012.

ajme vijesti, i novinara ali i naših vrlih stručnjaka u gradnji jedne rukometne dvorane.I da odmah posao stoljeća od pišljivih 130 mil. dolara koliko vrijedi emirova jahta ili neki tamo hotlečić u Dohi.Za nas je posao stoljeća i kad bii bilo 1.mil kuna, jer građevina industrija je potonula do dna, javni radovi stali, nema više auto cesta , nema javnih tvrtiki koje ulažu u razvoj, sve je hebeno stalo. Dogodine će stat i država a onda na splavi niz Savu ili jadranom u bjeli svijet. Ovdje više nema ničeg, ovo je gore od komunizma,samo pogledajte koje zakone donose kukurikavci, da se smrzneš od harača, zato nam i HTV plasira turske serije da vidimo kako će nam bit.Ovo je totalitarizam kakav je neviđen u svijetu , ovdje nema ni d od demokracije plača se i zrak koji udišeš.Gadi mi se sve.

VL
Avatar Vrijeme
Vrijeme
07:49 08.12.2012.

Haje, neka malo i lijepih vijesti. Nadam se da smo na dnu i da ekonomija ponovo pocinje da se ubrzava.

VL
OB
-obrisani-
21:42 08.12.2012.

Kada ovaj bude akter neke novo-stare afere. Zar je zaboravljen, te mu se daje mogućnost zarade koju će možda dijeliti sa nekim. Koliko ostataka još ima koji uspješno izbjegavaju pravdi.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.