Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Ifo: Čeka vas neizbježna dolina političke smrti

Naslovnica
Foto: VL
23.01.2016.
u 00:01

“Strukturne reforme bit će bolne u kratkom roku, i vodit će u potencijalnu ‘dolinu političke smrti’”, piše u dokumentu Instituta Ifo u koji je Večernji list imao detaljan uvid uoči njegove javne objave sljedećeg tjedna

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko govorio je uoči početka izborne kampanje o “dolini suza” kroz koju Hrvatska mora proći na putu u gospodarski oporavak. Predsjednik SDP-a Zoran Milanović tu je “dolinu suza” koristio kako bi uplašio birače i primamio ih na drugu stranu, u “Hrvatsku (koja) raste”, no sudeći prema dugo očekivanom dokumentu uglednog njemačkog ekonomskog instituta Ifo ipak novu hrvatsku Vladu očekuje prolazak kroz jednu dolinu: Nijemci je nazivaju “dolinom političke smrti”.

“Strukturne reforme bit će bolne u kratkom roku, i vodit će u potencijalnu ‘dolinu političke smrti’”, piše u dokumentu Instituta Ifo u koji je Večernji list imao detaljan uvid uoči njegove javne objave sljedećeg tjedna, ali Hrvatska treba “hrabro vodstvo s dovoljno sposobnosti državništva da se suoči s neizbježnom dolinom političke smrti”. “Jedino tako”, nastavlja se u dokumentu Ifo-a, “zemlja će se konačno, nakon sedam iscrpljujućih godina, uzdići iz svoga pada”.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od subote ili prelistajte e-izdanje!

Od ostalih tema izdvajamo:

>> Timov poziv: Prihvatimo izazov

>> Racionalizacija zdravstva, manji javni dug i rast BDP-a iznad 3 posto

>> Potres u Mostu: Lovrinović, Martinović i Mišić osnivaju svoj klub?

>> HDZ: Ako se Karamarko odrekao svoje funkcije, možete i vi

>> Kliman: Bilo je pet kandidata za ministra turizma, Tim je htio mene

>> Hasanbegović: Hrvatska država nastala je nasuprot jugo-komunizmu

Foto: VL

Ključne riječi

Komentara 31

DM
dmarko87
23:27 22.01.2016.

Čestitam gospodine Oreškoviću i želim ti puno sreće i uspjeha u poslu kojeg si se uhvatio

Avatar Mihael2
Mihael2
23:33 22.01.2016.

Čestitam Hrvatskoj Vladi na izboru i želim da svima nama bude bolje. Imate punu potporu Hrvatskog naroda i samo odlučno naprijed!

Avatar dragulji
dragulji
22:58 22.01.2016.

nema veče doline od bivše vlade!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije