Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vremenska prognoza

Idućih dana očekuje nas pravo proljetno vrijeme, a blagdani će biti promjenjivi

Ilustracija
Foto: Marin Tironi/Zoe Sarlija/PIXSELL
1/3
30.03.2021.
u 23:23

Već sada treba pripaziti koliko se dugo izlažemo suncu jer je opasnost od UV zračenja već umjerena, što zahtijeva prikladnu zaštitu

Pravo proljetno vrijeme vladat će u srijedu i četvrtak koji će biti većinom sunčani te posvuda još malo topliji, dok će tijekom promjenjivih blagdana povremeno padati kiša te će osvježiti. 

Tijekom Uskrsa dolazi prolazno razvedravanje, na Jadranu ponegdje uz buru, a u ponedjeljak ponovno oblačnije, uz povećanu vjerojatnost kiše, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a te upozorila kako već sada treba pripaziti koliko se dugo izlažemo suncu jer je opasnost od UV zračenja već umjerena, što zahtijeva prikladnu zaštitu. Također, krivac za proljetni umor idućih će se dana moći pronaći u padu tlaka i južini. 

U srijedu će se iznad istočne Hrvatske premještati veća količina oblaka. Danju će biti barem malo toplije nego u utorak, uz najvišu poslijepodnevnu temperaturu oko 20 °C, a i jutarnja će biti malo viša od uobičajene za doba godine. Razmjerno toplo bit će i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će uz djelomice sunčano vrijeme popodnevna temperatura biti između 20 i 23 °C. Vjetar će biti uglavnom slab, prema večeri na sjeverozapadu ponegdje do umjeren jugoistočni.

Pretežno sunčano vrijeme obilježit će dan i u gorju te na sjevernom Jadranu, gdje će u jutarnjim satima mjestimice biti umjerene bure, podno Velebita i jake. Poslijepodne će većinom puhati slab do umjeren vjetar s mora. U Dalmaciji će prema otvorenom moru biti i umjereno jakog sjeverozapadnjaka. Iznadprosječna toplina ovih dana ugrijala je more čak do oko 15 °C te će ono biti većinom malo valovito.

I na jugu Hrvatske vrijeme će biti pretežno sunčano, ujutro uz slabu do umjerenu buru, a danju uz obalu većinom jugozapadni i zapadni vjetar pa će toplije biti u zaleđu, uz i oko 23 °C.

Travanj će početi sunčanim i ugodno toplim vremenom, a puhat će slab vjetar. U petak će na Jadranu povremeno biti umjerene naoblake. Zapuhat će slabo i umjereno jugo te će prema večeri postojati mogućnost za poneki pljusak, prije svega na sjevernom dijelu. Subota će biti vrlo promjenjiva. Mjestimice će biti kiše, moguće i praćene grmljavinom. Na sjevernom će dijelu jugo okrenuti na buru i istočnjak.

I na kopnu će u prevladavati četvrtak pretežno sunčan i topao. Razmjerno toplo bit će i u promjenjivi petak. Mjestimično će predvečer padati kiša, kao i u noći na subotu. U subotu će biti svježije i u prvom dijelu dana većinom oblačno. Prestanak kiše i razvedravanje krenut će postupno sa sjevera.

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije