Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
branko bačić:

'Idući tjedan predstavit ćemo prijedlog izmjena Poslovnika'

Ines Strenja Linić i Robert Podolnjak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
20.01.2018.
u 08:02

Pregledali smo poslovnike Bundestaga, kanadskog i ruskog parlamenta i pokušali pronaći sredinu koja bi odgovarala Saboru

Pripreme izmjene Poslovnika na kojima rade vladajući privode se kraju i idući će se tjedan predstaviti zastupnicima oporbe, nakon čega bi se trebale naći i na dnevnom redu Odbora za Ustav, najavio je jučer predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić nakon sastanka s koalicijskim partnerima. Iako oporba žestoko kritizira izmjene koje zasad samo cure u medije, Bačić je uvjeren da će konačni prijedlog oporba, a posebice SDP, podržati.

– Pregledali smo poslovnike i Bundestaga i kanadskog parlamenta i ruskog parlamenta i pokušali pronaći sredinu koja bi najbolje odgovarala radu Hrvatskog sabora, to su promjene vezane uz stanke, replike i povrede Poslovnika. Želimo osnažiti radna tijela Sabora – objasnio je Bačić.

U HDZ-u, kaže, razmišljaju uvesti i neke izjave vezano uz aktualna prijepodneva, koja bi, tvrdi, “dinamizirali i bila bi češća”. Zastupnici Mosta poručili su kako izmjene koje idu u smjeru ušutkivanja zastupnika smatraju štetnim za Sabor.

– Zastupnici oporbe moraju imati bolje mehanizme kontrole izvršne vlasti, naročito putem češćeg postavljanja zastupničkih pitanja, putem istražnih povjerenstava i interpelacija – poručio je Robert Podolnjak.

Komentara 2

AM
AMD------------------------
10:41 20.01.2018.

njemacki,kanadski,ruski?- bacicu ,jos prizu sjeverni korejskog pa da odgovara i privilegiranim krkanima na hrvatskoj televiziji .

Avatar dobry
dobry
12:12 20.01.2018.

Uvođenje verbalnog delikta na mala vrata! Smrt demokraciji-sloboda "domoljubima"! 50-tih prošloga stoljeća štitilo se povlašćenu oligarhiju tadašnje "državotvorne"partije. U 21 stoljeću pokušaj zaštite privilegija od kritike "državotvorno"-kleptomanske partije. Razlika samo u nazivu, tada KPJ-sada HDZ ( i sateliti: SDSS, Vrdoljakovi maf.ija.ši, sitni lopov T. Saucha, Bandićevi hercegmaf.i.jaši...)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije