Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Program plus

Idući tjedan dani otvorenih vrata i u županijskim bolnicama

Siniša Varga
Foto: Davor Kibel/PIXSELL
11.09.2015.
u 16:49

Uz preglede na odjelima neurologije, kardiologije i gastroenterologije, pacijenti se mogu obratiti i za realizaciju zdravstvenih usluga u djelatnosti fizikalne medicine i rehabilitacije te oftalmologije i optometrije

Nakon uspješne provedbe projekta "Dani otvorenih vrata" na odjelima neurologije, kardiologije i gastroenterologije najvećih bolnica,  od ponedjeljka 14. rujna projekt se proširuje i na najveće županijske bolnice: Kliničku bolnicu Sveti Duh, Opću bolnicu Zadar, Opću bolnicu Varaždin, Opću bolnicu Dubrovnik, Opću bolnicu  "Dr. Josip Benčević" Slavonski Brod, Opću bolnicu Pula. Uz navedene djelatnosti pacijenti se mogu obratiti i za realizaciju zdravstvenih usluga u djelatnosti fizikalne medicine i rehabilitacije te oftalmologije i optometrije, poručuju iz Ministarstva zdravlja.

Intencija je da se zdravstvene usluge u okviru navedenog projekta obavljaju isključivo uz uputnicu i popratnu povijest bolesti temeljem indikacije izabranog doktora primarne zdravstvene zaštite i stvarne potrebe pacijenta. Ministarstvo  je od 1. rujna, kao dio projekta PROGRAM PLUS, pokrenulo projekt "Dani otvorenih vrata" koji je obuhvatio sedam najvećih hrvatskih bolnica.

>> Liste čekanja skratili za oko 2500 pacijenata

Komentara 2

TR
tragurion1954
00:08 12.09.2015.

Halo Varga, par stotina liječnika je u zadnjih par godina već otišlo van, preko 1000 zatražilo papire pa će za njima, a Hrvatskoj kažu da fali 3ooo liječnika?! Ma ne, pa očito imamo ih na izvoz! Jadna je ova vlada koja si dopušta luksuz da joj doktori i drugi obrazovani stručnjaci odlaze u inozemstvo.Nije li takav nemar, neodgovornost zapravo zločin, izdaja!

TH
than
01:23 12.09.2015.

Svinjarija.... Dan otvorenih vrata bi trebao biti za one koji nemaju zdravstveno. Varga izmislja dane otvorenih vrata za ljude koji to imaju. Ali ljudi su izgleda naivni pa ima to prodju..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije