Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za nezavisnost

IDS: Podržali smo referendum jer smo za samoodređenje

Boris Miletić
Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
19.09.2014.
u 18:56

Decentralizacija je nešto čemu teže sve razvijene zemlje, zaključio je Miletić

IDS je vjerojatno jedina hrvatska stranka koja se uopće izjasnila o referendumu o nezavisnosti Škotske i još ga i podržala. Iako referendum nije prošao, predsjednik IDS-a Boris Miletić objasnio je zašto su bili za njega.

– IDS se zalaže za pravo na samoodređenje, odnosno da europske nacije poput Škotske i Katalonije mogu postati neovisnim državama ako njihovi građani demokratskim putem tako odluče – rekao nam je Miletić. Građani Škotske, nastavio je, bez obzira na ishod referenduma, dobit će veće ovlasti.Škoti su, objašnjava Miletić, pobjednici referenduma jer će većom autonomijom prihodi ostvareni u Škotskoj ostati u Škotskoj te će biti uloženi u projekte bitne za podizanje kvalitete života i standarda građana.

 - Decentralizacija je nešto čemu teže sve razvijene zemlje, zaključio je Miletić.

>> IDS potpisom podržao referendum za nezavisnost Škotske

Komentara 16

Avatar viki_nuland
viki_nuland
19:34 19.09.2014.

Kako stoji IDS prema referendumima na Kosovu i Krimu?

KA
kafka
19:52 19.09.2014.

Škotska je država u sastavu UK-a.! . . . . I Hrvatska je također, prema tadašnjem Ustavu, bila država u sastavu SFRJ. . . . . . . Zagorje, Turopolje, Istra, ... su povjesne regija. . . . . .

SE
sestrićna
20:30 19.09.2014.

a da miletić nije za neovisnu istru gdje bi sam sebi mogao dizati plaću do raspamećenosti ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije