Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DONACIJA ZA DJECU

'Ići ćemo k djeci u njihove domove, umjesto da ih roditelji voze iz udaljenih mjesta k nama'

ozalj
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/4
29.09.2015.
u 15:10

Centar za rehabilitaciju Ozalj dobio novac PBZ-a i ministarstva za suvremenu opremu, te vozilo

– Zahvaljujući doniranom vozilu naši će djelatnici moći doći do svih četrdeset obitelji, pa i onih koje žive na prometno izoliranim područjima Karlovačke županije, a čija djeca, obzirom da imaju poteškoće u razvoju, trebaju pomoć naših stručnjaka, odnosno usluge patronaže za malenu djecu. Za sada smo prvi u Hrvatskoj koji smo dobili tu mogućnosti - da mi idemo u domove obitelji i radimo s mališanima, a ne da roditelji, koji često i nemaju te mogućnosti, dolaze k nama u Centar - kazala je Dijana Borović-Galović, ravnateljica Centra za rehabilitaciju Ozalj. Zahvalila je Ministarstvu socijalne politike i PBZ grupi koji su Centru donirali 240.420 kuna u sklopu akcije 'Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi'. Tim su sredstvima kupili vozilo, opremili kabinet za ranu intervenciju, kupili opremu za pozicioniranje djece s poteškoćama u razvoju, logopedske i psihološke testove, te didatktičku opremu zahvaljujući kojoj će pomagati malima i velikima da se nose s poteškoćama u razvoju.

- U radu s djecom s motoričkim teškoćama, teškoćama gutanjani hranjenja vrlo je važan položaj i pravilno pozicioniranje i sjedenje djeteta prilikom terapija, što omogućuje nesmetanu aktivnost tijekom terapije i učenja. Donirana oprema za pozicioniranje funkcionalno je prilagpođena djeci niže kronološke dobi, te djeci s motoričkim teškoćama. Oprema je podesiva i prilagodljiva veličini i potrebama djeteta s teškoćama, pa će je moći koristiti velik broj djece - dodala je ravnateljica Centra.

Rad Centra pohvalila je i ministrica Milanka Opačić.

- Ova akcija pokazuje da i u ova teška vremena ima onih koji su spremni pomoći djeci. Centar za rehabilitaciju Ozalj bolji je i napredniji u Hrvatskoj i sada prvi imaju i uslugu odlaska u obitelji. Nadam se da ćemo i ostalim ustanovama u Hrvatskoj to uskoro omogućiti - kazala je Milanka Opačić, ministrica socijalne politike i mladih u Ozlju.

Komentara 1

PA
pakao1
16:03 29.09.2015.

Dragovan ju totalno zaludio vražiji švaler

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije