Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kupcu iz beograda

Iako vrijedi 100, Cezannea htjeli prodati za 3,5 milijuna eura

\'cezanne_nnn_kul_120412\'
13.04.2012.
u 09:24

Osumnjičeni su namjeravali sliku prodati kupcu iz Beograda za 3,5 milijuna eura i već su preuzeli 1,8 milijuna eura, a u noći kada su uhićeni trebali su kupcu isporučiti sliku i dobiti ostatak.

Miljko Radisavljević, tužitelj za organizirani kriminal, koji je vodio akciju potrage za slikom Paula Cezannea "Dječak u crvenom prsluku" vrijednom 100 milijuna eura, što je u četvrtak pronađena u Beogradu, iznio je na tiskovnoj konferenciji detalje potrage. Rekao je da su osumnjičeni namjeravali sliku prodati kupcu iz Beograda za 3,5 milijuna eura i već su preuzeli 1,8 milijuna eura, a u noći kada su uhićeni trebali su kupcu isporučiti sliku i dobiti ostatak.

Slika je pronađena u "tapecirungu" stropa u osobnom automobilu Ivana Pekovića, koji je u srijedu predvečer čak imao vremena otići na nogometnu utakmicu pa su ga policajci, koji su ga pratili, morali čekati dva sata, javljaju srpski mediji. – Policija je tijekom istrage, koja je trajala oko dvije godine, došla do informacije da se slika nalazi u Beogradu i kako je osumnjičeni pokušavaju prodati – rekao je Miljko Radisavljević dodajući da je kod uhićenih pronađeno 1,5 milijuna eura, 60.000 švicarskih franaka, četiri vozila, pet komada oružja i oko 100 komada municije, svi imaju kriminalni dosje, a protiv Ivana Pekovića podignute su čak 34 kaznene prijave i za neka je djela već bio osuđivan.

Radisavljević je objasnio da je krađa "bila tipovana" za srpskog državljanina, ali za sada ne želi otkriti njegov identitet kako ne bi ugrozio istragu. – Ne znam jesmo li ikada bili u prilici stajati kraj ovako vrijedne zapljene policije i tužiteljstva i zato smo mislili da je ovakva akcija koja visoko podiže ugled naše policije i tužiteljstva i uopće svih organa za provođenje zakona u svijetu, zaslužuje i veliku pozornost – rekao je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i potvrdio da su uhićeni Ivan Peković, Raško Mladenović, Bobe Nedeljkovski i Goran Radojević.

Autentičnost "Dječaka u crvenom prsluku" potvrdio je stručnjak iz muzeja iz Zuricha. Vođa grupe bio je Raško Mladenović koji je s nepoznatim suradnikom ukrao sliku u Švicarskoj, a ostala trojica uhićenih davala su logističku potporu.

Komentara 5

RI
Riznica
12:26 13.04.2012.

Ja na ovoj slici vidim samo crveni sal a nikakav crveni prsluk !\".. I ovo da bude vrijedno 100 miliona eura !\" ..

AM
a_morte_i_rossi
10:23 13.04.2012.

kakva banda hahahaha sad ce murja i poiticki lopovi podjelit lovu....

MA
mališa
10:28 13.04.2012.

Sad će ovoj slici još više da skoči vrednost posle ovako obogaćene biografije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije