Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preokret u bizarnom sporu

Iako u RH od 95. nema 'stanarskog prava', Ustavni sud muškarcu vratio nadu za otkup stana

17.08.2023.
u 17:52

Za generacije kojima sjećanje ne seže do bivšeg režima valja napomenuti da su devedesetih otkupljene stotine tisuća stanova sa “stanarskim pravom” koje su dobivali neki po zaslugama ili iz opravdanog razloga, a neki zbog bliskosti s vlastodršcima bivšeg režima.

Komentara 4

Avatar MarkoHR
MarkoHR
21:10 17.08.2023.

Stanarska prava u novosagrađenim modernim stanovima iz džepova hrvatskig građana dobivali su oficiri, civilna lica na služenju u JNA, milicajci i samo takva odabrana i podobna klijentela. Partija je bila ta koja je birala stanare, naravno po strogo ideološkom ključu.

DO
doktorica
20:57 17.08.2023.

oteto prokleto

Avatar 365dias
365dias
20:08 17.08.2023.

devedeste su bile vrijeme totalnog kaosa na sudovima - kad je tuđman počistio pravosuđe od svih sa "pogrešnim" krvnim zrncima... pa su presude donosili podobni poslušnici - suci sa nikakvim znanjem i istim takvim iskustvom. tisuće ljudi je oštećeno u tim sporovima jer je sudila partija, a ne pravo. do dana današnjeg pravosuđe je ostalo crna rupa kriminala, nepotizma i partijskih veza sa katastrofalnim sucima, gdje sporovi traju po 20-30 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije