Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darovi starima

Iako su mi 92 godine, još su u mene noge lake!

starci (1)
Ljiljana Risek
15.12.2010.
u 11:24

Pakete s prehrambenim artiklima dobilo je blizu 850 osoba treće životne dobi, a poklone su im podijelili gradski vijećnici iz svih stranaka i članovi Udruge za kulturu iz Stažnjevca

 - Na plećima su mi 92 godine, ali hvala Bogu, još morem gibati! I zatancal bi si, samo da po mene hoče dojti kakva mlajša dekla! – veselo je kazao postariji Ivančanin, pocupkujući uz drmeše i polke što su ih plesali folkloraši KUD-a Salinovec. Na žalost, godine su učinile svoje, pa je krepkom djedici preostalo samo da ritam diktira svojim štapom te da se s ostalim sijedim glavama prisjeti mlađih dana, kada im nitko u plesu nije bio ravan. A takvih se priča preksinoć, na druženju što ih je za svoje najstarije stanovnike priredio Grad Ivanec, moglo čuti koliko hoćeš! Kako i ne bi, kad se u dvorani KTC-a okupilo više od 700 najvremešnijih Ivančana, redom starijih od 76 godina! Na druženje je bilo pozvano blizu 850 djedova i baka, no, što zbog starosti i bolesti, a što zbog spriječenosti njihove rodbine, svi se nisu mogli odazvati blagdanskom druženju što ih već godinama za najstarije mještane priređuju gradske službe.

-  U godinama ste koje obično zovemo „zlatnim“. Na žalost, svjesni smo da treće životno doba nije baš uvijek zlatno, jer nosi zdravstvene i druge probleme. Želim vam zahvaliti za sav trud i doprinos što ste za svoga radnog vijeka dali našemu gradu – poručio je okupljenima predsjednik Gradskoga vijeća Čedomir Bračko.

   O velikom interesu za druženje govori i podatak da su stotine vozila prema KTC-u zakrčile promet na državnoj cesti, pa ga je morala regulirati policija! Budući da su bake i djedovi masovno pohrlili po svoje vrećice s prehrambenim artiklima, organizatori su se zgodno dosjetili kako da bez gužve raspodijele poklone. Dopremili su ih u velikim plastičnim badnjevima, a u podjeli su se angažirali gradski vijećnici iz svih političkih stranaka i članovi Udruge za kulturu i sport iz Stažnjevca. Najstarijim Ivančanima druženje je prijalo, pa su se uz toplu večeru, gemište i glazbu salinovečkih tamburaša dugo družili.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije