Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
08.11.2016. u 09:30

Ni SAD-u ni svijetu u ovom trenutku na treba nepoznanica, a Hillary Clinton nudi kontinuitet

U trenucima kada je gotovo cijeli svijet u neizvjesnosti, tektonske promjene u Washingtonu vjerojatno bi samo dolile ulje na vatru. Hillary Clinton nije nepoznanica, a u ovome trenutku ni SAD-u, a ni ostatku svijeta, velike i opasne nepoznanice zaista ne trebaju. Iako kao državna tajnica ona nije pokazala previše kreativnosti i volje za konkretnim i radikalnim potezima, svjetski lideri će vjerojatno odahnuti u trenutku kada njena pobjeda postane sasvim izvjesna.

Na unutrašnjopolitičkom planu ona će morati intenzivno raditi na krpanju podjela u društvu koje su nastale kao posljedica kampanje Donalda Trumpa i tu će si ona vjerojatno dati truda. Usto, ona će u prvoj godini svoga mandata morati sunarodnjacima pokazati da doista želi ispuniti obećanja, što se ponajprije odnosi na napore za smanjivanje siromaštva, podizanje minimalne plaće, zadržavanje razine prava za zdravstveno osiguranje i stvaranje uvjeta da što više mladih može besplatno studirati. Iako joj teme vezane uz gospodarstvo u kampanji nisu bile najjača točka, kao predsjednica ona će se sigurno okružiti savjetnicima koji su izuzetno dobro potkovani na ovome području koje je jedno od najvažnijih za većinu Amerikanaca.

Ona sigurno nije osoba koja će izazvati oduševljenje kao Barack Obama prije osam godina, ali kako vrijeme bude prolazilo, mogli bismo ostati iznenađeni njenim predsjedničkim postignućima.

>> Povijesna novina: Što će biti Bill Clinton ako Hillary uđe u Bijelu kuću?

Komentara 6

SD
sdpesticid
10:46 08.11.2016.

i trump bi nas mogao iznenaditi. obitelj clinton nas je već iznenadila, ali ne baš u superlativu. od svih komentatora ovdje, nema pet ljudi koji podržavaju gđu. clinton ali zato su članci uredno na njenoj strani. mogla bi i pobjediti još.

AN
anticenzura
10:45 08.11.2016.

Amerikanci ne podrzavaju nju nego Trumpa. Patrioti podrzavaju Trumpa, a nju svi ostali liberali. Smijesno je desnicarski mediji i desnicarske stranke, HDZ i kompanija, u Americi podrzavaju liberale/ljevicare, a u Hrvatskoj turbo desnicu. Ona se zalaze za multikulti drustvo, za gay brakove, za pobacaje, za imigrante, za sirom otvorene granice i iseljavanje kapitala iz zemlje, banaka, korporacija, poduzeca i proizvodnje. Samo vi podrzajite takvu politiku, pa kada vam se Zapad preseli na Istok, a istok na Zapad, onda nemojte kmecati da ste ugrozeni i siromasni. Citava makroekonija se vec preslila na Istok, jos neka se preseli mala i srednja privreda, a morati ce posto ce ih drzava izrabljivati jer nema koga, onda kada vas ostane da svi skupa stanete pod jednu smokvu, pitajte se sto vas je snaslo!!!

DU
Deleted user
12:07 08.11.2016.

Ova bakica će nas uvaliti u rat sa Rusijom - toliko o "predvidivosti"!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije