Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opasnost

I za upravljačem traktora morate biti trijezni, poručuju plavci

traktor,prometna nesreća, policija (1)
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/6
04.04.2012.
u 12:37

U protekle tri godine u prometnim nesrećama na traktorima u Zagorju i Krapini poginule su dvije osobe. U nesrećama izvan ceste stradalo ih je čak 11.

Čak dva promila alkohola izmjerili su službenici PU krapinsko-zagorske 46-godišnjem vozaču neregistriranog traktora. Koja čašica previše utjecala je na njegovu vožnju pa je jutros oko dva sata  u Kotaricama u općini Sveti Križ Začretje desnim kotačem zapeo za žičanu dvorišnu ogradu.

Iako vozač nije ozlijeđen, nesreće traktorista gomilaju se. Zagorski plavci izvijestili su da je u posljednje tri godine evidentirano 96 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači traktora.  Dvije osobe izgubile su život, a 17 je osoba lakše i 16 teško ozlijeđeno. Sve je veći i broj nesreća koje se događaju izvan prometnica, na oranicama, livadama,  zemljanim i šumskim putovima, a u takvim događajima u protekle je tri godine smrtno stradalo čak 11 osoba.

Stoga policija savjetuje vozačima traktora da u prometu, ali i tijekom radova na poljoprivrednim površinama na traktorima moraju biti ugrađeni sigurnosna kabina ili okvir koji štiti vozača od ozljede u slučaju prevrtanja traktora, ali i da za vrijeme poljodjelskih radova ne skidaju s traktora kabinu ili zaštitni okvir te da svakako vode računa o konfiguraciji terena kako im se traktor ne bi prevrnuo.

Dodaju da se na traktoru  smije prevoziti onoliko osoba koliko ima ugrađenih sjedala, odnosno koliko je upisano u prometnoj dozvoli, a zabranjeno je prevoziti osobe na traktorskim priključcima.

Nije naodmet ponoviti da traktori moraju biti registrirani da bi uopće mogli izaći na cestu te da vozač treba imati valjanu  vozačku dozvolu. Alkohol prije i tijekom vožnje nije dopušten. 

Komentara 3

Avatar seneka
seneka
14:19 04.04.2012.

Ko ide danas orat taj mora da je pod debelim muljem,umjesto da dreždi na državnim jaslama.

DU
Deleted user
14:32 04.04.2012.

Pitali Zagorca koliko mora popiti da bi imao 2 promila alkohola u krvi. Zagorac se malo zamisli, pa kaže: «A jedno dva dana niš´!»

OB
-obrisani-
23:13 04.04.2012.

E hebenti naslov, pa normalno je da čim upravljaš motornim vozilom, pa i biciklom, pa i kada si samo pješak u prometu da moraš biti trijezan i bez alkohola u krvi. Ili je novinar otkrio toplu vodu, ili policajce uće takvoj stupidnosti na akademiji, biti će i jedno i drugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije