Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

I za danas upaljen meteoalarm, evo kada će se vratiti ljeto

Građane Zagreba u popodnevnim satima osvježio ljetni pljusak
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
05.08.2020.
u 21:51

Za četvrtak je upaljen žuti meteoalarm za cijelu zemlju zbog kiše i grmljavinskog nevremena, a zbog olujne bure koja će puhati do 120 kilometara na sat za Velebitski kanal izdano je crveno upozorenje

I u četvrtak će biti kiše i grmljavine, no vrijeme će biti osjetno toplije nego tijekom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

Vjetar će u unutrašnjosti većinom oslabjeti, ali će na Jadranu i dalje biti bure, uglavnom podno Velebita na udare ponegdje i olujne, pa i orkanske, poslijepodne u Dalmaciji i sjeverozapadnog vjetra, uz obalu i jugozapadnog, piše HRT.

Razmjerno će vjetrovito na Jadranu biti i u petak koji će biti topliji i sunčaniji, mjestimice ponovno i vruć, a tijekom vikenda i početkom novoga tjedna bit će još više iznadprosječne topline i sunčanih sati, uz slabiji vjetar. Mogućnost pljuskova postojat će osobito u gorju.

Za četvrtak je upaljen žuti meteoalarm za cijelu zemlju zbog kiše i grmljavinskog nevremena, a zbog olujne bure koja će puhati do 120 kilometara na sat za Velebitski kanal izdano je crveno upozorenje.

– U četvrtak na istoku Hrvatske promjenljiva naoblaka, uz više oblaka u prvom dijelu dana, a ujutro je ponegdje moguća i kratkotrajna magla. Mjestimice će još padati kiša, a sredinom dana i popodne moguć je poneki izraženiji pljusak praćen grmljavinom. Danju zamjetno toplije nego u srijedu bit će i u središnjoj Hrvatskoj zahvaljujući postupnom razvedravanju i barem djelomice sunčanom poslijepodnevu.

VIDEO Olujno nevrijeme s tučom pogodilo Dugu Resu i Karlovac

U gorju prijepodne većinom oblačno s mjestimičnom kišom, koja će prema večeri prestati i djelomice će se razvedriti. Na sjevernom Jadranu također noćas i ujutro može pasti malo kiše, ponajprije u podvelebitskom dijelu gdje će i bura biti na udare olujna, a tijekom dana će prevladavati sunčano, uz ponegdje umjerenu naoblaku. U Dalmaciji djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, a mjestimice će biti i pljuskova praćenih grmljavinom. I na krajnjem jugu Hrvatske veći dio dana vjetar će biti slab pa će i more biti malo valovito – najavila je u prognozi dr. sc. Tanja Renko.

– U petak je na jugu Jadrana još moguć poneki kratkotrajan pljusak, no prevladavat će sunčano vrijeme uz umjerenu, na sjevernom dijelu jaku buru, podno Velebita ujutro i olujnu. Vikend sunčan i vruć, ujutro ponegdje uz umjerenu buru, a danju sjeverozapadni vjetar. Na kopnu u petak barem djelomice sunčano, ali ne može se isključiti mogućnost poslijepodnevnih lokalnih pljuskova. Za vikend već posvuda vruće uz obilje sunca – istaknula je meteorologinja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije