Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

I u Zagrebu navala na grijalice!

07. siječnja 2009. u 19:52 6 prikaza

Najave da će se, ne bude li Rusija i sljedećih desetak dana isporučivala plin, smrzavati u vlastitim domovima građani su ozbiljno shvatili.

– U zadnjih pola sata prodali smo četiri radijatora i palma peć. Ljudi su navalili, no njima se ne rješava problem grijanja – kaže prodavačica D. Kolar iz malog dućana u Kustošijanskoj ulici. I u Pevecu i u Gramatu građani su navalili na spasonosne alternative. Mnogi se odlučuju za električne grijalice ili klime koje služe za dogrijavanje i njima se ne može zagrijati cijeli stan.

– Valjda će se sniziti ove temperature, a Rusi se smilovati jer ovo je doista strašno. Ostanem li bez plina, djecu ću svakako poslati rodbini na selo koja se grije uz peć na drva, a sebi i supruzi kupit ću električnu grijalicu koju ćemo vući iz sobe u sobu – komentirao je Z. Jelušić.

Trgovci u dućanima kućanskih aparata zadovoljno trljaju ruke jer cijena grijalica kreće se od nekoliko stotina pa sve do 12 tisuća kuna. – Sin me nazvao iz Francuske čim je doznao za dramu s plinom te mi savjetovao da hitno kupim radijator. Kupio sam najveći i platio ga 429 kuna – rekao je umirovljenik Stjepan Zebolc. Kako temperature svakim danom opasno šibaju ispod ništice, a Rusi su neumoljivi, ova će zima biti pravo ledeno doba.

Bavarian border control
MLADIĆ OSTAO BEZ AUTA
Njemačka policija Hrvatu oduzela Audi vrijedan 30.000 eura, do Münchena morao javnim prijevozom
Nikša Bratoš
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Pogled iza scene: Što treba za kvalitetan nastup i kako je biti glazbenik u doba korone?