Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALTERNATIVNO RJEŠENJE Građani se spremaju na sve opcije:

I u Zagrebu navala na grijalice!

07.01.2009.
u 19:52

Najave da će se, ne bude li Rusija i sljedećih desetak dana isporučivala plin, smrzavati u vlastitim domovima građani su ozbiljno shvatili.

– U zadnjih pola sata prodali smo četiri radijatora i palma peć. Ljudi su navalili, no njima se ne rješava problem grijanja – kaže prodavačica D. Kolar iz malog dućana u Kustošijanskoj ulici. I u Pevecu i u Gramatu građani su navalili na spasonosne alternative. Mnogi se odlučuju za električne grijalice ili klime koje služe za dogrijavanje i njima se ne može zagrijati cijeli stan.

– Valjda će se sniziti ove temperature, a Rusi se smilovati jer ovo je doista strašno. Ostanem li bez plina, djecu ću svakako poslati rodbini na selo koja se grije uz peć na drva, a sebi i supruzi kupit ću električnu grijalicu koju ćemo vući iz sobe u sobu – komentirao je Z. Jelušić.

Trgovci u dućanima kućanskih aparata zadovoljno trljaju ruke jer cijena grijalica kreće se od nekoliko stotina pa sve do 12 tisuća kuna. – Sin me nazvao iz Francuske čim je doznao za dramu s plinom te mi savjetovao da hitno kupim radijator. Kupio sam najveći i platio ga 429 kuna – rekao je umirovljenik Stjepan Zebolc. Kako temperature svakim danom opasno šibaju ispod ništice, a Rusi su neumoljivi, ova će zima biti pravo ledeno doba.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije