Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

I u povodu spora Poljske i EU mnogi su Hrvati pokazali kako pate od Stockholmskog sindroma

Kad su ‘90 zaredale ucjene iz Bruxellesa i Haaga pisao sam: Jedan pritisak iz Europe, ode jedna banka, drugi pritisak i ode druga banka, poslije trećega se proda i treća banka... Kasnije u sličnim okolnostima raskrčmit će se i temelji hrvatskog gospodarstva

Komentari 29

ZA
zagabria111
18:58 22.10.2021.

Mi uvijek patimo za tim mitskim zajednicama i na kraju popušimo. U Hrvatskoj je bilo najviše gorljivih pristaša Jugoslavenstva dok nam nisu počeli ubijati studente i zastupnike. U isto vrijeme Srbija je uvijek planirala veliku Srbiju a ne jugoslavenstvo. Isto se događa sa EU zajednicom a završit ćemo na isti način, razočarani i opljačkani. Sa tom razlikom da smo ipak uspjeli izvući neki novac iz te Europe, doduše puno manji nego su oni nama odnijeli.

VL
Ivan_Žižak
20:15 22.10.2021.

Prije par tjedana Orban je na pitanje novinara da ako tako nastavi da će Mađari ostat bez poklonjenog novca odgovorio da kad se uzme u obzir količina novca kojeg zapadne banke i korporacije izvlače Mađarska nije ništa dobila.

VL
ŠĆ
šćtrlj
01:47 23.10.2021.

evo, ispada EU kriva za HDZ-ov lopovluk i privatizaciju, a ne raznorazni HDZ-ovi župani isl, koji svi zajedno nisu imali 10 razreda škole, ali su se vodili motom "use, nase, podase" i tako odveli ovu naciju u propast i budućee tisućljetno ropstvo, istovremeno reklamirajući sebe kao osloboditelje iste.

VL
Avatar kenshi
kenshi
22:23 22.10.2021.

Hrvatska je bila primljena u EU kako bi taj isti EU mogao opljačkati ovu zemlju. Onaj stari EU više ne postoji već 20+ godina a ovaj današnji je nakupina anonomnih birokrata koji su pod upravom besćutnih politički korektnih aparačika.

VL
Avatar Mamlazac
Mamlazac
16:54 22.10.2021.

Naviknite se jednom na Europu, ona je lijeva, desna, liberalna, zelena, zavisi koga narod glasa, bolja demokracija ne postoji. Poljska je dobila 80 milijardi € na poklon, Madjarska 40 , jer su deset godina duze u EU od Hrvatske (5 ili 6 milijardi) jer smo se sami usporili. Nismo mi Poljski advokati a nismo ni Orbanovi, Hrvatska treba gledati svoga posla, stojati izmedju i smirivati , nikako vise od toga.

VL
IV
IVRI
09:27 23.10.2021.

Udruga njemačkog gospodarstva za Istočnu Europu (OAOEV) potvrdila je da je 1918. trgovačka dobit Njemačke samo sa zemljema Istočne Europe (njih 29, među njima i HR) iznosila 453,4 milijardi eura. Ta zarada obuhvaća 20% njemačke izvozne trgovačke industrije, dakle, znatno je veća od od razmjene robe s Kinom i USA!

VL
ST
sttipe
18:18 22.10.2021.

Za ulazak u EU tribala je dvotrećinska većina!!! A ne šaka Briselskih plaćenika!! Hrvatska je okupirana zemlja, svi premijeri dolaze iz Briselskih kancelarija, gore je nego 40tih kad je Pavelića postavilo iz Rima!!Ali je lakše krepat od gladi pljačke i silovanja, nego priznat da smo skrenili s Titova puta, i da ćemo ubrzo bit u statusu stoke, a ne roblja, šta smo sad..

VL
HI
HiroGlifi
21:35 22.10.2021.

"mnogi Hrvati su pokazali kako pate od Stockholmskog sindroma, te se identificiraju i emocionalno su vezani s onima koji im otimaju" Jel Ivkošić misli na ove koji glasaju za HDZ il se malo pogubio pod stare dane? Ivkošiću kad ćeš pisati o tome kako su "domoljubi" do temelta uništili imotsku privredu? Nećeš nikad? Nisam ni mislio.

VL
BA
bardonkaldian
19:20 22.10.2021.

Tendenciozan tekst u kom ima i nešto istine. Ni u Poljskoj nisu banke u vlasništvu "domaćih" više od 2-3% (ni Rumunjskoj ni Mađarskoj ni....). Ivkošić razmišlja u kategorijama socijalističke privrede o kojoj ne zna baš previše. Poljska, a i Mađarska, pokazali su retoričke mišiće oko migranata- i ništa više od isprazne retorike. I oni bi pali na prosjački štap da EU, a napose Njemačka, ne daje goleme prinose tom gospodarstvu. Poljaci su prekršili s nizom idiotskih zakona svaku mjeru, i tu trebaju dobiti po prstima. To što smo mi emocionalno na njihovoj strani kao ponosnom slavenskom zapadnom narodu, nema veze sa zbiljom. I oni i Mađari su europski žicari i obični fehtaroši, jer da imaju realnu snagu, a ne da su smo pijetli koji kukuriču- dali bi EU nogu. No bez nje ne mogu, postali bi rupa kao neka Gruzija ili Srbija. Ivkošiću- nacionalni ponos tvog tipa se ne jede. Ako imaš ponos plus sposobnost- plovi svojim putom. Ali ako nemaš dovoljno školovanih, drčnih, samosvojnih, konkuretnih...pokrij se po ušima.

VL
JW
Jim West
22:42 22.10.2021.

2013. - Milanović je veleizdajnik, štiti Hrvate, prevario je dobru i poštenu EU i milu nam Njemačku! Treba ga smijeniti! 2021. - Poljska, koja krši pravila EU-a, poštena je i pravedna država i ima se pravo boriti protiv tiranije režima! Ovakvo protuhrvatsko djelovanje samo desničari znaju.

VL
OC
OCB
19:16 22.10.2021.

Ma da... A prije EU-a smo kao bila moćna i stabilna ekonomska sila... I kako samo dobro dođu ove milijarde, ali ne kuna, nego €ura.

VL
Avatar belmondo
belmondo
19:28 22.10.2021.

Nisu nama EU i "europski mocnici" krivi sto smo proveli kriminalnu pretvorbu usred rata i pokusali stvoriti elitu od 200+ obitelji. Sami smo odgovorni za vlast koju smo birali.

VL
LL
lijepa_li si
17:42 22.10.2021.

oj milane pobratime mio...

VL
SL
slavenZadravec
19:18 22.10.2021.

O kakvim ucjenama ovaj priča; uvjeti su uvjeti, a sami smo se obvezali na suradnju s haškim sudom. Uostalom, da nije bilo haškog suda vjerovatno nitko ne bi sudio zločincima koji su ubijali / mučili u naše ime i na našu sramotu.

VL
JA
jadnatikoza
17:02 22.10.2021.

Evo tjedne doze nacionalističkog lupetanja, huškanja na susjede Srbe, Bosance, Crnogorce te branjenja HDZ-ovih stavova

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.