Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ SVJEŽIJE

I u nedjelju prijeti nevrijeme, izdan alarm za gotovo cijelu zemlju: Jedna regija u crvenom

Olujni oblaci nad Zagrebom
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/2
23.09.2023.
u 22:53

Povremena kiša će biti češća u gorju te u Slavoniji gdje može i zagrmjeti. Na Jadranu su još ponegdje mogući jači pljuskovi s grmljavinom

Promjena vremana koja je zahvatila Hrvatsku donijela je obilnu kišu. Prema prognozi DHMZ- a nedjelja donosi promjenljivo, u unutrašnjosti i pretežno oblačno vrijeme. Povremena kiša će biti češća u gorju te u Slavoniji gdje može i zagrmjeti. Na Jadranu su još ponegdje mogući jači pljuskovi s grmljavinom. Bit će vjetrovito uz umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerenu i jaku buru s olujnim udarima. Najniža temperatura između 10 i 15, na Jadranu od 15 do 21. Najviša dnevna uglavnom između 17 i 22, na Jadranu od 21 do 25 °C.

Izdan je alarm za gotovo cijelu zemlju. Crveno upozorenje na snazi je za Velebitski kanal gdje će biti olujne bure.

Foto: DHMZ

"Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu". stoji u objavi.

VEZANI ČLANCI:

Olujni udari vjetra očekuju se i duž cijelog Jadrana. Mjestimice mogući izraženi pljuskovi s grmljavinom kako na obali tako i u kontinentalnom dijelu. "Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena", piše DHMZ.

Promjena godišnjih doba ove se godine dogodila s promjenom vremena. I u većinom svježiju nedjelju još će biti puno oblaka i povremene kiše, ponegdje i u obliku obilnijih pljuskova s grmljavinom, pri čemu je moguće i olujno nevrijeme. Bit će i vjetrovito uz umjeren, povremeno i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu uz uglavnom umjerenu i jaku buru s olujnim udarima, koja će puhati i tijekom sunčanijeg i toplijeg, ali ne i posvuda suhog ponedjeljka, javlja HRT

 Od utorka do petka stabilno, pretežno sunčano i ponovno danju razmjerno toplo, ujutro mjestimice i maglovito.

."Početkom novog tjedna na kopnu još može pasti vrlo malo kiše, osobito u ponedjeljak prijepodne. Bit će djelomice, uskoro i pretežno sunčano, te danju toplije, ali će noći zimogroznima biti hladne. Jutarnje magle bit će od utorka, kad umjeren sjeveroistočnjak posve oslabi. Na Jadranu vjetrovito, jaka bura osobito pod Velebitom puhat će do srijede. Temperatura u postupnom porastu, dani ugodno topli i većinom sunčani. Pokoja kap kiše može pasti još u ponedjeljak.", prognozirao je za HRT Izidor Pelajić, mag. phys.-geophys. iz DHMZ-a.

Video: Tornado u Francuskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije