Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VISOKO PRENOSIVE

I u Austriji potvrđene dvije nove podvarijante omikrona - BA.4 i BA.5

Njemačka koronavirus
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
04.05.2022.
u 18:52

Prema ministrovim riječima, 'zasad nema potrebe za uvođenje novih mjera'. Iako stručnjaci tvrde da su zaraznije od trenutačno dominantne BA.2 varijante. Ali riječ je navodno o blažim simptomima bolesti.

Nove podvarijante omikron soja koronavirusa BA.4 i BA.5 potvrđene su i u Austriji. I to u tri savezne pokrajine, Beču, Salzburgu i Štajerskoj, rekao je danas na konferenciji za medije u Beču austrijski ministar zdravstva, socijalne skrbi i zaštite potrošača Johannes Rauch. Prema ministrovim riječima, “ zasad nema potrebe za uvođenje novih mjera”. Iako stručnjaci tvrde da su zaraznije od trenutačno dominantne BA.2 varijante. Ali riječ je navodno o blažim simptomima bolesti.

“Vrlo precizno pratimo situaciju. Stalna sekvenciranja daju nam dobar pregled razvoja širenja tih novih varijanti”, istakao je Rauch. Napomenuo je kako u znanstvenim studijama koje proučavaju “nove mutacije”, kako bi se shvatio njihov utjecaj na imunološki potencijal izbjegavanja i djelovanja, nema još dovoljno podataka.

Dodao je kako se prati razvoj epidemiološke situacije u zemljama u kojima su BA.4 i BA.5 već otkriveni, kao primjerice u južnoafričkoj Republici. BA.4 otkriven je i u Danskoj, Bocvani, Škotskoj i Engleskoj… I na kraju kratak osvrt na epidemiološku situaciju u Austriji. Kako je danas objavilo Ministarstvo zdravstva u proteklih 24 sata u Austriji je zabilježeno 6.760 novozaraženih koronavirusom, i to uglavnom dominantnom BA.2 varijantom, a 17 osoba je preminulo.

Ključne riječi

Komentara 2

V0
Vlaskoulicanec3.0
19:12 04.05.2022.

Dajte više odježite sa tim glupostima!!!! To nikoga ne zanima!!! Zašto ne pišete da je struja u Austriji otišla 100%, da je lož ulje otišlo 130%, da je plin u nekom dijelovima otišao 400% , da su police u trgovinama poluprazne, da fali svega... I da je ljudima dosta i Ukrajine i komedijaša i svih ostalih. Zašto ne pišete da je vlada korumpirana, zašto ne pišete da se baca oko 2 milijuna doza cijepiva kojemu je istekao rok trajanja i koje nitko ne treba i da je naručeno daljnjih 20 milijuna doza do kraja 2022. - i to na 9 mikijuna stanovnika - za oko pola milijarde eura koje ionako nitko ne želi. Zašto ne pišete o tome da su preko 95% hospitaliziranih i umrlih od corone cijepljeni? Ne paše gazdi? I što ako je "zaraznija" varijanta kada je tok bolesti još blaži od izvornog omikrona? Treba opet lockdown ili kaj???

ŠA
Šaraf
21:05 04.05.2022.

Ne zaboravite da postoje oni koji su na svemu tome jako dobro zaradili i da će oni jako lobirati da se sve to ponovi i sljedeće zime

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije