Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krapina

I sto tisuća kuna će im pomoći da svoje proizvode predstave svijetu

Ugovor
Matija Topolovec/PIXSELL
25.04.2013.
u 12:00

Potpore su dobili Stražaplastika, Zagorka, EL-SET, ZMH Horvat i Mini mljekara Veronika

Krapinsko-zagorska županija ove je godine namijenila 100 tisuća kuna nepovratnih sredstava za dodjelu potpora za sudjelovanje na gospodarskim sajmovima u inozemstvu pa je županica Sonja Borovčak jučer potpisala ugovore s predstavnicima tvrtki dobitnica potpore.

Tri po 20.000 kuna

Potpisivanju su nazočili i zamjenik županice Anđelko Ferek-Jambrek i resorna pročelnica Ivanka Znika kao i članovi Povjerenstva, predstavnici Obrtničke komore KZŽ, HGK Županijske komore Krapina te ZARA-e. Tako su Stražaplastika d.d. iz Huma na Sutli, Zagorka d.o.o. iz Bedekovčine te EL-SET d.o.o. iz Zlatar Bistrice dobili po 20 tisuća kuna, a ZMH Horvat d.o.o. iz Konjščine gotovo 13 tisuća kuna. Novac je dobila i Mini mljekara Veronika d.o.o. iz Desinića i to za sudjelovanje na sajmu AGRA 11 tisuća kuna, a za Novosadski sajam 16 tisuća kuna.

Promocija Zagorja

– Sredstva su namijenjena za troškove vezane uz aktivnosti pripreme i neposredne realizacije sudjelovanja, odnosno nastupa na inozemnim sajmovima s ciljem poticanja promocije proizvoda s područja naše županije na inozemnom tržištu i povećanja izvoza, odnosno prodaje na stranim tržištima, što bi trebalo dovesti do rasta proizvodnje, prihoda, konkurentnosti i zaposlenosti na području Krapinsko-zagorske županije – objasnila je Krapinsko-zagorska županica Sonja Borovčak dodavši da svima čestita na dobivanju potpore pa i onima koji nisu bili prisutni te da se nada kako će se i drugi obrtnici i poduzetnici ugledati na njih.

S obzirom da neki od dobitnika sredstava već sudjeluju na aktualnim inozemnim sajmovima prisutni su bili tek direktor Stražaplastike d.d. Josip Grilec, direktor Mini mljekare Veronika d.o.o. Mladen Šurbek te Branimir Špiljak predstavnik Zagorke d.o.o. Tijekom obraćanja oni su zahvalili Županiji s obzirom na to da je svaka potpora, pogotovo u vrijeme krize kada je i nastupanje na sajmovima od bitnog značaja za tvrtke, dobro došla.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije